Moody's Türkiye'nin kredi notunu iki puan birden yükseltti!
Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 2 puan birden yükseltti. "B3"ten "B1"e yükseltilen kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.
Moody's, Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmesini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B3"ten "B1"e yükseltildiği, kredi notu görünümünün "pozitif" olarak korunduğu aktarıldı.
TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU İKİ PUAN BİRDEN YÜKSELDİ
Açıklamada, kredi notunun B1'e yükseltilmesinin temel itici gücünün yönetimdeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğu belirtildi.
Bunun Türkiye'nin başlıca makroekonomik dengesizliklerinin azaltılması açısından ilk gözle görülür sonuçları verdiği kaydedilen açıklamada, "Enflasyonun ve iç talebin ılımlı hale gelmesi başlaması, enflasyonist baskıların gelecek aylarda ve 2025'e doğru önemli ölçüde hafifleyeceğine dair bize daha fazla güven veriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.
TÜRK LİRASINA GÜVEN ARTTI!
Yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı ve bunun da Türk Lirası'na olan güvenin yeniden tesis edilmesine yardımcı olduğu aktarıldı.
Ayrıca sıkı politika duruşunun Türkiye'nin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığına işaret edilen açıklamada, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı kaydedildi.
FİTCH ve S&P' DE NOT ARTIRMIŞTI!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltmişti.
Söz konusu notun yükselmesinin Haziran 2023 tarihinden beri uygulanan ve para politikasında önden yüklemeli sıkılaşma da dahil politikaların etkinliğini, makroekonomik ve dış kırılganlıklardaki azalmayı yansıttığı belirtilmişti.
Diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu olan S&P de Mayıs yerel seçimlerinden sonra Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya çıkarmıştı.
Türkiye'de yerel seçimlerden sonra dış dengelenmenin de etkisi ile para, maliye ve gelirler politikası arasındaki koordinasyonun iyileşeceğinin düşünüldüğü aktarılan açıklamada, gelecek 2 sene içinde portföy girişlerinin artması, cari açığın daralması enflasyon ve dolarizasyonda düşüşün olması öngörüldü.
Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...
|