26 / 07 / 2024

Moritanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Moritanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Moritanya vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilme hakkı var mıdır? Moritanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Moritanyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Moritanyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Moritanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Moritanya, resmi adıyla Moritanya İslam Cumhuriyeti, bir kuzeybatı Afrika ülkesidir. Batısında Atlas Okyanusu, güneybatısında Senegal, güneydoğu ve doğusunda Mali, kuzeydoğusunda Cezayir, kuzeyinde ise Batı Sahra yer alır.


Moritanya dünyanın (Bolivya'dan sonra) 29'uncu büyük ülkesidir. Mısır ile yaklaşık aynı büyüklüktedir. Coğrafi yapısı itibariyle düzlük bir ülkedir.


Peki, Moritanya vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilme hakkı var mıdır? Moritanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Moritanyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Moritanyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Moritanya vatandaşları, Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabilen ülke vatandaşları arasında bulunuyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Moritanya vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.


Gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön