Motorin için 100 dolar fiyat uygulaması cevap bekliyor! Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rus rafineri petrol ürünlerinden biri olan motorin variline 100 dolar, sıvı yakıtın varil fiyatına ise 45 dolar tavan fiyat uygulanmasını değerlendiriyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi...
Rus petrol ürünlerine fiyat sınırı üzerinde anlaşmakta bir hayli zorlanan AB ülkeleri, yarın yeniden bir araya gelerek motorin variline 100 dolar, sıvı yakıtın varil fiyatına ise 45 dolar tavan fiyat uygulanmasını değerlendirecekler.
TÜM GÖZLER AB ÜLKELERİNE ÇEVRİLDİ!
Avrupa Birliği üyeleri, AB Komisyonu'nun Rus petrol ürünlerine fiyat sınırı getirilmesi teklifi üzerinde henüz bir anlaşmaya varamadı. Üye ülkelerin Brüksel'deki daimi temsilcileri yarın bir araya gelerek AB Komisyonu'nun teklifini tartışacaklar.
AB Komisyonu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, AB'nin Rus petrol ürünlerine 5 Şubat tarihinden itibaren fiyat sınırı uygulamalarını, motorin için fiyat sınırının 100 dolar/varil, fuel oil gibi ürünlerde ise fiyat sınırını 45 dolar/varil olmasını önerdi.
BÜYÜK SORUNLAR BEKLENMİYOR
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, AB Komisyonu'nun öneresi doğrultusunda Rus petrol ürünlerine fiyat sınırı uygulanması halinde sunun büyük problemler veya aksamaların olmayacağını öngörüyor.
Polonya ve Baltık ülkeleri ise Rus petrol ürünlerine daha düşük fiyat sınırı belirlenmesi için baskı yapıyor.
BRENT PETROL VARİL FİYATI BUGÜN NE KADAR? 2 ŞUBAT 2023
2 Şubat Perşembe brent petrolün varil fiyatı araştırılıyor. Bugün brent petrol ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar oldu? sorruları arama motorlarında aratılıyor. Brent petrolün varil fiyatı bugün uluslararası piyasalarda 83,20 dolardan işlem görüyor.
Dün günü 82,84 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 0,43 artışla 83,20 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 76,84 dolardan işlem gördü.
Fiyatlardaki yükselişte, gerileyen dolar ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun üretim politikasını koruma kararı etkili oldu.