09 / 05 / 2024

Motorin ve benzine zam geliyor!

Motorin ve benzine zam geliyor!

Bu gece yarısından itibaren benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam yapılacak. Benzinde 17 kuruş, motorinde 41 kuruşun tamamı pompaya yansıyacak. LPG ve motorinden sonra bu geceden itibaren benzinde ÖTV sıfırlanacak.



Dolar/TL kuru ile benzin fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarında da zamları beraberinde getiriyor.Bu gece yarısından itibaren motorinin litresi zamlanacak. Motorinde özel olarak vergisi (ÖTV) sıfırlanmak için bu zammın tamamı pompaya yansıyacak.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; benzin fiyatlarında ise 40 kuruş zam uygulanacak.  Bu sürenin 23 kuruşunun ACT tarafından karşılanacak ve benzinde ÖTV sıfırlanacak. 17 kuruş zam pompa fiyatına yansıyacak. ÖTV daha önce LPG'de sıfırlanmıştı.

İlk kez 8'i aştı

Böylece bu geceden itibaren motorinin litre fiyatı İstanbul'da 7,53'ten 7,94'e, Ankara'da 7,61'den 8,02'ye ve İzmir'de 7,62'den 8,03'e yükselecek. Fiyatlar lokasyonlara ve firmalara göre değişiklik göstermektedir.
Bu geceden itibaren benzinin litre fiyatı İstanbul'da 7,78'den 7,95'e, Ankara'da 7,84'ten 8,01'e, İzmir'de 7,85'ten 8,02'ye yükselecek.

 Motorin ve benzine zam geliyor!

Eşel mobil olmasaydı çift hanede olacaktı

Akaryakıt zamlarını kısmen frenlemek ve Maliye'ye yıllık 30 milyar TL'nin üzerinde maliyet getirmek amacıyla devreye alınan ölçekli mobil sistem öncesinde, sabit ÖTV tutarları benzinde 2,52 TL, motorinde 2,05 TL ve LPG'de 1,75 TL idi. Eşel Mobil sistemi ile zamlar ÖTV'den düşülmeseydi benzin ve motorinde çift haneli rakamlara ulaşılacaktı.

Benzin ve motorine zam geldi!

Benzin ve motorine zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön