Ekonomi

Motorinin ardından benzine de indirim geldi! İşte 1 Nisan 2022 benzin ve motorin fiyat listesi...

Motorinin ardından benzin fiyatlarında da indirim müjdesi geldi. Peki benzin fiyatlarında ne kadar indirim yapılacak? İşte 1 Nisan 2022 benzin ve motorin fiyat listesi... Milyonlarca araç sahibi için yeni bir açıklama geldi

Arabası olanlar güncel akaryakıt fiyatlarını sık sık araştırıyor. Milyonlarca araç sahibi için yeni bir açıklama geldi. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşe paralel şekilde bu gece yarısı benzin fiyatlarında indirime gidileceği belirtildi. 

Akaryakıt sektöründen kaynakların belirttiğine göre; bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde hayata geçirilecek fiyatlardaki indirim miktarı da belli oldu. 

Peki benzine ne kadar indirim yapılacak? İşte arabası olan milyonları sevindiren o haberin ayrıntıları...

BENZİN FİYATLARI 1 NİSAN 2022

Bu gece yarısından itibaren benzin fiyatlarında 80 kuruşluk indirime gidiliyor. Bu indirimle beraber benzin fiyatları şu şekilde olacak: 

İstanbul: 19,00 Türk Lirası,
Ankara: 19,11 Türk Lirası, 
İzmir: 19,12 Türk Lirası.

Benzine gelen indirim müjdesinin ardından, motorine de indirim yapılıp yapılmayacağı merak edildi. Ancak henüz motorinle ilgili bir indirim haberi gelmedi. 

Motorinin litre fiyatları 3 büyük kentte şu şekilde:

İstanbul: 21,18 TL, 

Ankara: 22,29 TL,

İzmir: 22,29 TL.

 

BENZİN BİR YILDA YÜZDE 169 ZAMLANDI

Son günlerde akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve indirimler gündemden düşmüyor. Benzinin litre fiyatı megakent İstanbul’da geçtiğimiz yıl 7,07 Türk Lirası, senenin ilk günlerinde ise 12,29 Türk Lirası'ydı. Motorinin litre fiyatı ise megakent İstanbul’da geçtiğimiz sene 6,43, senenin başında 11,43 TL seviyesindeydi. 

Bu gecede yaşanacak değişiklikle beraber, yapılan zam oranı; benzinde son bir senede yüzde 169 olurken, yıl başından bu güne yüzde 55 olarak belirlendi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Motorin fiyatlarındaysa zam oranı, bir senede yüzde 230 olurken, sene başından bugüne ise yüzde 85 olarak belirlendi.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sorun mu var? EPDK açıkladı! 

Petrolün varil fiyatı 103,69 dolar! Petrolün varili neden düşüyor?

Benzin ve motorin fiyatlarını alt üst edecek hamle! Resmen duyurdular