Ekonomi

Motorinin benzinden fazla zamlanmasının sebebi ne? Araba alacaklar dikkat!

Son 8 iş gününde peş peşe zamlanan akaryakıt fiyatlarına, 9’uncu günde de zam gelmişti. Ancak düşen petrol fiyatları sebebiyle, söz konusu zam iptal edildi. Akaryakıt fiyatlarındaki yüksek fiyatlar, vatandaşın cebini yakarken, motorinin litre fiyatı 25 Türk lirasına kadar dayandı… Son günlerde motorine, benzine göre daha fazla zam gelmesi şoke etkisi yarattı

Benzinin de yakın zaman içerisinde 22 Türk lirasının üstünde seyretmesi bekleniyor. Son günlerde motorine, benzine göre daha fazla zam gelmesi şoke etkisi yarattı. Son 10 gün içerisinde motorinin litre fiyatında 10 TL 37 kuruluşluk bir artış yaşanırken, benzinde ise 5 TL 26 kuruş bir zam söz konusu oldu.

9 Mart 2022 Çarşamba günü motorine 2,25 TL, benzine ise 79 kuruş zam gelmiş, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ise akaryakıt fiyatlarının büyük oranda düşüş kaydetmesi nedeniyle son zammın iptal edildiğini açıklamıştı. Her ne kadar son zam iptal edilse de son 1 hafta içerisinde gelen zamlar, tabelalardaki yerini korumaya devam ediyor.

Araç sahiplerini sevindirecek haber geldi! Benzin ve motorin zammı iptal edildi!