Ekonomi

Motosiklete talep patladı! Sıfır araçtaki tedarik sıkıntısı motosiklete yaradı!

Pandemi sonrası artan bireysel ulaşım aracı ihtiyacı motosiklete olan talebi de patlattı. Motosiklet, hem otomobil fiyatlarına göre fiyatlarının daha erişilebilir olması hem de yoğun trafikten etkilenmemesi nedeniyle sürücülerin gözdesi oldu.Sıfır model araç fiyatları 800 milyon liradan başlayarak 1 milyon liraya kadar çıkıyor

Otomobil fiyatları almış başını gidiyor. Sıfır model araç fiyatları 800 milyon liradan başlayarak 1 milyon liraya kadar çıkıyor. Zaten belli bir süredir devam eden çip krizi nedeniyle pazarda sıfır araç bulmak da çok kolay değil. Araba ihtiyacı olanlar ya ikinci el alıyor veya maliyeti daha uygun olduğu için motosikleti tercih ediyor.

Motosiklet meraklılarının büyük ilgi gösterdiği Motobike İstanbul 2023 fuarı açıldı. Fuarın ana sponsoru Motul Türkiye Satış Direktörü Kerem Oyılmaz, tüm krizlere ve zorluklara karşın Türkiye motosiklet pazarının istikrarlı şekilde büyümeye devam ettiğini açıkladı.

Pandeminin ardından bireysel ulaşım aracı ihtiyacının arttığına dikkat çeken Kerem Oyılmaz, moto kurye servislerinin artışının yanı sıra ulaşım ve otomobil maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle pazarın önceki yıllara kıyasla daha hareketli bir dönem geçirdiğine işaret etti.

Motosiklet kullanımına ilginin artması ve beraberinde trafikteki motosiklet sayısının artmasının servis ihtiyacını da artırdığına değinen Oyılmaz, bu nedenle sektörde uzun vadede güvenlik ve düşük maliyet sağlayan satış sonrası ürünlere olan ihtiyacın da arttığını söyledi. 4 milyon adedi aşan ve yaş ortalaması 5,8 olan bir motosiklet parkının bulunduğuna değinen Oyılmaz, bunun da bakım ve onarım ihtiyacını beraberinde getirdiğini vurgularken, Türkiye pazarını önemsediklerini ve yatırımlarına devam edeceklerini açıkladı.

OTOMOBİL MALİYETİ YÜKSEK

Fuarın açılış töreninde konuşan Motul Türkiye Satış Direktörü Kerem Oyılmaz, Türkiye motosiklet pazarına ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan tüm krizlere ve zorluklara rağmen Türkiye’de motosiklet pazarının güçlü ve istikrarlı şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Oyılmaz, pandemi sonrasında ortaya çıkan bireysel ulaşım aracı ihtiyaca işaret ederek, “Trafikteki moto kurye servisleri arttı. Ayrıca ulaşım ve otomobil maliyetleri de sürekli yükseliyor. Bütün bunlar da motosiklete olan talebin de artmasına neden oluyor” diye konuştu.

BAKIM İHTİYACI ARTTI

Madeni yağ üretici olarak Türkiye pazarına gelecek dönemde de yatırımlarına devam edeceklerini kaydeden Oyılmaz, “4 milyon adedin üzerinde yaş ortalaması 5,8 olan bir motosiklet parkımız sözkonusu. Bu da doğal olarak bakım ve onarım ihtiyacını beraberinde getiriyor” dedi.

Motosiklet dünyasıyla eşleşmiş bir marka olduklarını kaydeden Oyılmaz, çok yakında bisiklet bakım ürünlerini de pazarda sunarak her araç türünde var olmayı hedeflediklerini paylaştı.