03 / 05 / 2024

MSB duyurdu! Astsubay alımları başlıyor...

MSB duyurdu! Astsubay alımları başlıyor...

Türk Silahlı Kuvvetleri astsubay alımı başvuruları bugün itibari ile başladı. MSB tarafından yayımlanan 2023 Yılı Türk Silahlı Kuvvetlerine Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu ile başvuru detayları açıklandı. İşte, konuya ilişkin detaylar...



Buna göre; Türk Silahlı Kuvvetleri Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde muvazzaf astsubay istihdam edileceğini bildirdi. Astsubay alımı başvuruları https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresi üzerinden 7 Kasım 2023 bugün, itibarı ile başlamış bulunuyor.

ASTSUBAY ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başvuru yapacak adayların ön başvurularını 27 Kasım 2023 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet sitesinden e-devlet şifresi ile giriş yapacak şekilde çevrimiçi (online) olarak gerçekleştireceklerdir. Başvurular, şahsen, posta, dilekçe ile yada diğer şekilde yapılacak başvurular kabul olmayacaktır.

Adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine giriş yaptıktan sonra e-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaklar. Sonrasında ise başvuru sihirbazı ile devam ederek tüm adımları bitirdikten sonra adaylar Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapacaklar. Buna göre, adayların ön başvurusuda 2022 yılı KPSS P93 puanları kabul edilecek olup geçmiş yıllara ait KPSS P93 puanları dikkate alınmayacaktır.

 MSB duyurdu! Astsubay alımları başlıyor...

haberturk.com'da yer alan açıklamalara göre; 2022 ve 2023 yılı KPSS P3’den her ikisine de katılmış olan lisans mezunu adayların en yüksek puanı değerlendirmeye alınacak, 2021 ve öncesi KPSS P3 puanları dikkate alınmayacağı da belirtildi.

Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklayarak tercihlerini buradan kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır. Bu kapsamda adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacaktır. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır.

MUVAZZAF ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

(1) 01 Ocak 2023 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş olan nüfus kaydına göre.

(a) Ön lisans seviyesinde mezunlar için yirmi beş yaşından daha büyük olmayanlar.

(b) Lisans (Yüksek Lisans ve Doktora Dahil) düzeyinde mezunlar için yirmi yedi yaşından büyük olmayanlar.

Askerlik yerleri açıklandı mı? e-Devlet askerlik yeri sorgulama 2023! Yedek subay ve astsubay adayları ile erler dikkat!

Jandarma Genel Komutanlığı duyurdu! 770 personel alımı yapılacak! Subay ve astsubay olmak isteyenler hemen başvursun!


Geri Dön