Kent Haberleri

MSÜ tercihleri yapacak adaylar dikkat! Flaş bir gelişme yaşandı!

Askeri öğrenci adaylarının 2023 MSÜ tercih işlemleri dün itibarıyla sona eriyordu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından MSÜ tercihleri için süre uzatıldı. Tercihler personeltemin.msb.gov.tr internet sitesinden 29 Mayıs saat 23.59'a kadar gerçekleştirilebilecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından MSÜ tercihleri için belirlenen süre uzatıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığın tarafından 2 Nisan 2023 tarihinde yapılan 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2023-MSÜ) katılım sağlayan ve 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurusu bulunan kişiler tercih yapabilecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından MSÜ tercihleri için belirlenen süre uzatıldı.

MSÜ TERCİH SAYFASI

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 02 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2023-MSÜ) katılım sağlayan ve 2023-YKS başvurusu olan kişiler tercih yapabilecek. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 03 Mayıs-25 Mayıs 2023 tarihlerinde (25 Mayıs günü saat 23:59’a kadar) yapmaları gerektiği ifade edildi.

İşte konu ile ilgili merak edilenler...

MSÜ TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2023-MSÜ) katılım sağlayan kişiler, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, Milli Savunma Bakanlığınca adaylara duyurulacak tarihler arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet sitesine giriş yaparak yapmaları gerekecek.

MSÜ TERCİHLERİ İÇİN YKS DETAYI

Harp Okulları özelinde 2023 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları özelinde 2023 Yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen kişiler askeri okullara yerleştirilmeyecek. Harp Okulları için çağrıya hak kazanan kişiler, hangi puan türlerinde hak kazandılarsa, YKS-AYT’de de o puan türünden değerlendirilecek.

Hava Harp Okulu’nu tercih edecek adaylar;

Hava Harp Okulu için yapılacak seçim adımlarına yalnızca ilk tercihi Hava Harp Okulu olan kişiler arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı gerçekleştirilecek. Hava Harp Okulunu 2’nci ve sonraki tercihlerine yerleştiren kişiler de Hava Harp Okulu için aday olamayacak.

ÇAYKUR KPSS şartsız personel alacak! Başvuru tarihleri kesinleşti!

ŞOK’ta erkek bakım seti 600 TL’ye, seyahat ütüsü 350 TL’ye, robot süpürge 6900 TL’ye düştü!

O belediye itfaiye eri alımı yapacak! Detaylar ve başvuru koşulları belli oldu!