20 / 05 / 2024

MTKA, Kiler GYO'nun aldığı Seferihisar'daki tesisi yıkıyor!

MTKA, Kiler GYO'nun aldığı Seferihisar'daki tesisi yıkıyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından 1991de İzmirin Seferihisar ilçesinde 5 yıldızı otel konforunda inşa ettirilen ancak hiç kullanılmayan ve 2005te Kiler GYO tarafından satın alınan Seferihisar Eğitim ve Dinlenme Tesisinin yıkımına başlandı



53 dönümlük arazi üzerine kurulu, 5 blokta, 200 yatak kapasitesine sahip bulunan ve daha sonra ismi Uluslararası Tıp Kongre Merkezi olarak değiştirilen tesisin yıkım işini MTKA İnşaat Yıkım ve Enkaz Kaldırma Hizmetleri firması üstlendi.

Yaklaşık 9 milyon liraya mal edilen kamp, kamu kurumlarının ellerindeki tatil kamplarının satışa çıkarılması üzerine, hiç kullanılmadan satış listesine konuldu. Geçen 14 yılda 11 Bakan gören tesis, 5,8 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı, ancak ihaleye talip çıkmadı. İki kez daha ihalesi yapılan kampı, yine alan olmadı.

En son 26 Nisan 2005 tarihinde Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yaptığı ihaleye 6 milyon 285 bin lira teklif veren Kiler Holding bünyesinde bulunan Ekol İnşaat ve Turizm Limited Şirketi ihaleyi kazandı. Kiler GYO, 2013ün ilk yarısında burada termal otel inşaatına başlayıp, 2014ün ikinci yarısında inşaatı bitirmeyi planlıyor. Termal otel, 36 bin metrekare toplam alan üzerine kurulu, 400 odadan oluşacak.

"20 TON KABLO, 8 TON ALÜMİNYUM ÇIKACAK"

MTKA İnşaat Yıkım ve Enkaz Kaldırma Hizmetleri Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Ali Bulut, yıkım işinin 2 ayda tamamlanmasını planladıklarını, bunun için yoğun ekipman ve çok fazla personel kullanacaklarını kaydetti.

Bulut, "Buradan 700 ton hurda çıkarmayı planlıyoruz. 20 ton kablo, 8 ton alüminyum ve muhtelif geri dönüşüm malzemeleri çıkarılacak" dedi. Bir iş adamının bölgede hayır için okul yaptırdığına işaret eden Bulut, yıkım işinden çıkan yer karosu, mermer, kereste gibi bazı hurda malzemelerini de bu okula bağışlayacaklarını belirtti.

AA


Geri Dön