Kent Haberleri

MTV ek vergi ödeme tarihi belli oldu! İşte ödeme takvimi...

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ek ödeme takvimi belli oldu. İşte güncel ödeme takvimi...TBMM’ye sunulan yasa teklifi ile getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi kapsamında bu yıl ocak ayında otomatik olarak tahakkuk etmiş olan MTV tutarı kadar ilave ek MTV ödemesi yapılacak

Ek Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödeme tarihi açıklandı. TBMM’ye sunulan yasa teklifi ile getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi kapsamında bu yıl ocak ayında otomatik olarak tahakkuk etmiş olan MTV tutarı kadar ilave ek MTV ödemesi yapılacak. 

Ek MTV, aracın sıfır veya trafiğe kayıtlı olması farkı olmadan tüm araçlara uygulanacak. Öte yandan yıllık MTV ödemeleri için ikinci taksit tarihi de merak ediliyor. 

Peki, MTV ek ödemeler ne zaman yapılacak? MTV ödemeleri ne zaman, nereden yapılacak? İşte merak edilenler...

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, Ek MTV ödeme tarihi gündemde bulunan konular arasında yer alıyor. TBMM’ye sunulan yasa teklifi ile ek MTV’yle 2023 yılı ocak ayında otomatik olarak tahakkuk etmiş olan MTV tutarı kadar ilave ek ücret ödenecek. 

2023 yılının ilk yarısında taşıt alanlar için de durum değişmeyecek. Söz konusu yasa teklifine göre MTV’de yer alan listelerdeki kaptıkaçtı, otomobil, arazi taşıtları ve benzerleri ile motosikletler, panelvan, motorlu karavanlar, minibüs, otobüs ve benzerleri, kamyon, kamyonet, çekiciler doğrultusunda olacak. 

Gerçek ve tüzel kişiler de vergiyi ödemekle yükümlü sayılacaklar. Yasa teklifine göre ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti yasanın yayınlanmasıdan sonra izleyen ayda ödenecek.

EK MTV NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ek MTV ödemeleri 2 taksit halinde yatırılacak. Buna göre ilk taksit ödemeleri Ağustos ayının sonuna kadar, 2.taksit ödemeleri ise Kasım ayı sonuna kadar yapılacak.

MTV 2.TAKSİT ÖDEME TARİHİ (YILLIK)

Öte yandan yıllık MTV’de de 2.taksit ödemeleri devam ediypr. Taşıt sahipleri MTV’nin birinci taksitini ocakta ödediler. 2.taksit dönemi ise Temmuz ayında başladı. Temmuz ayının sonuna kadar ödemeler yapılacak.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NERDEN, NASIL ÖDENİR?

MTV ödemeleri interaktif Vergi Dairesinden ya da mobil uygulamasından (Google Play, Huawei AppGallery, App Store) 02.00 ile 23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka hesabından havale yöntemi, banka kartı/kredi kartı,  yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile,

Vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla,

Vergi dairesi vezneleri aracılığıyla,

PTT şubelerine, ödenecek.

İnternet üzerinden gerçekleştirilecek ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması adına, tarayıcıya www.gib.gov.tr adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Kredi ve kredi kartı kullanımında büyük artış! Toplam borç 2 trilyon 180 milyar TL’yi geçti!

Marmaris Belediyesi 5 iş yerini kiraya verecek! Yazlık bölgelerde kiralık iş yeri arayanlar dikkat!

Nilüfer Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık iş yeri!