03 / 07 / 2024

MTV ikinci taksit ödemeleri başladı!

MTV ikinci taksit ödemeleri başladı!

2024 senesi motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemeleri başladığı kaydedildi. Ödemelerin son tarihi 31 Temmuz 2024 tarihi olarak belirlendiği kaydedildi. Ödemeler e-Devlet, çeşitli bankalar ve PTT üzerinden yapılabilecek.



Türkiye genelinde milyonlarca araç sahibini ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu senenin ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz 2024  itibarı ile başlamış oldu. Vergi mükellefleri, ödemelerini farklı yöntemlerle kolay bir şekilde yapılabileceği kaydedildi. 

ÖDEMELER E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK

Motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri, dijital platformlar üzerinden de yapılabiliyor. e-Devlet sistemi, araç sahiplerine hızlı ve pratik bir ödeme imkanı sağlamaktadır. e-Devlet’e giriş yaparak “motorlu taşıtlar vergisi sorgulama” hizmeti aracılığı ile, gerekli bilgileri doldurduktan sonra öde butonu aktif hale geliyor ve ödeme işlemi tamamlanabiliyor.

 MTV ikinci taksit ödemeleri başladı!

PTT VE BANKA SİTELERİ ÜZERİNDEN DE ÖDEMELER GERÇEKLEŞEBİLİR

karar.com'da  yer alan içeriğe göre; Ödeme seçenekleri sadece e-Devlet ile sınırlı değil. Dijital vergi dairesi, PTT ve banka siteleri üzerinden de MTV ödemeleri yapılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilen ödemeler, kullanıcıların hızlıca işlemlerini tamamlamalarını sağlıyor. Ayrıca, vergi daireleri, bankalar ve PTT şubeleri de ödeme noktaları arasında yer alıyor.

SON TARİH 31 TEMMUZ

Motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemesi için son tarih 31 Temmuz olarak belirlendiği kaydedildi. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan mükellefler, gecikme faiziyle karşı karşıya kalacaklar. Vergi mükelleflerinin mağduriyet yaşamaması için ifade edilen süre zarfında ödemelerini tamamlamaları önem arz ediyor.

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Araç sahipleri dikkat! Son gün bugün! Ödemeyenlere ceza kesilecek!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde son ödeme günü yaklaşıyor...

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün


 


Geri Dön