Ekonomi

MTV ilk taksit ödemesi ne zaman yapılacak? MTV'de hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Araç sahiplerinin her sene ödeme kalemlerinden biri olan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ödemesinin ilk taksitinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki, MTV ilk taksit ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...taksit ödemesi ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtını arıyor

Milyonlarca araç sahibi "MTV 1. taksit ödemesi ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtını arıyor. 

1 Ocak 2023 tarihinde başlayan MTV ödemeleri 31 Ocak 2023'de sona erecek. Motorlu Taşıtlar Vergisi motor silindir hacmi ve model senesine göre belirlenirken tutar yıl içerisinde iki taksit halinde ödenecek Peki, MTV 1. taksit ödemesi ne zaman, nasıl yapılacak? MTV'de hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

2023 MTV BİRİNCİ TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, MTV 1'inci taksit son ödeme tarihi 31 Ocak 2023 olarak açıklandı. Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı gib.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet ile giriş yapılarak ödenecek.

HANGİ BANKA NE KADAR TAKSİT YAPACAK?

Yapı Kredi World Card ile ödeme yapılması kapsamında 3 taksit, gib.gov.tr üzerinden World Pay QR ile ödeme yapılırsa 4 taksitte işlemler yapılacak.

Garanti Bonus Card ile ÖDEME yapılması durumunda 3 taksit, gib.gov.tr üzerinden GarantiPay ile ödemelerde ücretsiz 4 taksit imkanı sağlanacak.

1 Ocak - 5 Şubat 2023 tarihleri arasında MTV ödemesi İş Bankası Maximum Kart'la 300 TL ve üzeri ödemelerde 4 taksit ile gerçekleştirilecek.

Vakıfbank Worldcard ile 1-31 Ocak 2023 tarihleri arasında MTV ödemeleri faizsiz 3 taksit olarak yapılacak.

Denizbank İşletme Kart'la yapılacak MTV ödemeleri 3 taksit olacak.

Ziraat Bankası kartları ile ödemelerde 1 Ocak-8 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılan ödemelerde 4 taksit imkanından faydalanılacak.

Halkbank Paraf Kart ile 1 Ocak-31 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek MTV ödemeleri 3 taksit olarak ödenecek.

Öte yandan aracı olanlar MTV ödemelerini iki taksit şeklinde yapılıyor. MTV’nin birinci taksidi her sene ocak ayında, 2'nci taksit ödemesi ise Temmuz içinde yapılacak. Ocak ayında ödenmesi gereken ilk taksit 1 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında, Temmuz ayında belirlenen 2'nci ödeme ise 1 Temmuz ile 31 Temmuz 2023 içinde kalan dönemde yapılabiliyor.

Demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen uçtu! 24 Ocak 2023 demir fiyat listesi 

Emekliler aman dikkat! 2023 yılı için son dakika ikramiye müjdesi geldi! Bu tarihi duyanlar zevkten dört köşe oldu!

Zen'de sevgililer günü indirimi başladı! Tam tamına yüzde 50 indirim fırsatı! 25 Ocak 2023 fiyat listesi