Ekonomi

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!gib

MTV NEREDEN ÖDENİR 2022?

MTV, İnteraktif Vergi Dairesi internet adresi (ivd.gib.gov.tr) üzerinden "hızlı ödeme" menüsüyle şifresiz olacak şekilde, Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulamasından, "www.gib.gov.tr" üzerinden anlaşmalı bankaların banka veya kredi kartıyla veya banka hesabından havale yolu ile de ödenebilir.

İşte MTV vergisine dair merak edilen diğer ayrıntılar…

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ NEREYE ÖDENİR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyet kaydının bulunduğu veyahut MTV tahsili için yetkilendirilmiş olan vergi dairesi müdürlüklerine gidip vergi ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. 3. motorlu taşıtlar vergisini isterseniz e-Devlet sistemi üzerinden de ödeyebilirsiniz.

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Aracınızın motorlu taşıt vergisi taksit tutarlarını öğrenebilmek için MTV PLAKANO yazıp 1189'a gönderebilirsiniz. Eğer geçmiş yıllara ait borç bilgisi öğrenmek istiyorsanız da MTV "PLAKANO" "ARAÇ TESCİL TARIHI" "TCKIMLIK NO" yazıp 1189'a gönderebilirsiniz.

ARACIMIN MTV’Sİ NE KADAR 2022?

2022 MTV zammı yüzde 25'e düşürüldü. Sonuç olarak 2021 yılı MTV tutarları yüzde 25 arttırılarak 2022 MTV tutarları belirlendi. Örnek verilirse, 2021 yılında MTV'si 1.000 TL olan bir aracın, 2022 yılı MTV'si 1.250 TL oldu.

ARAÇ VERGİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödenmemesi veya geciktirilmesi halinde araç sahibinin borcuna faiz işler ve her geçen gün ödenmesi gereken bu miktar artar. Ayrıca vergi borcu, trafik cezası ya da kaçak geçiş cezası ödenmemiş olan araçlar için periyodik muayenelere giremezler ve trafiğe çıkmaları yasal açıdan kısıtlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YETKİSİNİ KULLANDI!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) 2023 yılında uygulanacak olan yeniden değerleme oranı yüzde 122,9'dan yüzde 61,5'e indirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisi üzerinde yüzde 50 indirim yetkisini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için yüzde 50 oranında indirim yetkisini kullandı.  MTV'de 2023 yılı için vergi, harç ve cezalarda uygulanacak tekrardan değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlendi. Konuya dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karar ile birlikte  1 Ocak 2023 yılında yürürlüğe girecek.

Memur maaşlarını belirleyecek o kriter! 2023 emekli ve memur zam oranı şaşırttı! İşte detaylar!

Altın alacaklar elini çabuk tutsun! Altında devasa indirim! Artık sayılı günler kaldı!

Cumhurbaşkanından onay çıktı! Sadece çocuğu olan anne ve babalara 5.500 destek ödemesi! Elinizi çabuk tutun!