Yeni Şirketler

Muammer Yıldız okul yapımı için arsa istiyor!

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okul yapımı için Esenler'e öncelik verdiklerini belirtti, belediyelerden arsa istedi

STAR İstanbul'un gündeme taşıdığı Esenler'deki eğitim dramı büyük yankı buldu. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “Esenler'de gerçekten büyük ihtiyaç var. Oraya öncelik vereceğiz” dedi. Esenler'de bu yıl içinde 6 okulda ek derslik yapacaklarını belirten Yıldız, projelerin bittiğini söyledi.

BAŞKAN SÖZ VERDİ

İMKB ile 100 trilyonluk bir protokol imzaladıklarını belirten Muammer Yıldız, bu protokol çerçevesinde Esenler'in öncelikli sırada olduğunu vurguladı. İlçelerde en önemli sorunun arsa olduğunu belirten Yıldız, “Belediye başkanları ile birlikte çalışıyoruz. Esenler'de Belediye Başkanı söz verdi, en yakın zamanda okulları yapacağız” diye konuştu. 

300 OKUL LAZIM

Eğitimdeki sorunlar sadece Esenler'de değil İstanbul'un her köşesinde yaşanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre durum hiç parlak değil. Çünkü bu nüfus oranına göre kentin acil 300 okula, 20 bin de dersliğe ihtiyacı var. Bununla da bitmiyor. 300 okul yapıldığında nüfus sabitlenmeli. Çünkü göç sürdükçe rakam da artıyor. Sınıf mevcutlarının 40'a düşmesi için 57 bin 800, ideal rakam olan 35 kişilik sınıflar içinse 66 bin dersliğin olması gerekiyor.

EN KALABALIK 5 İLÇE

En kalabalık okullar Bağcılar, Sultangazi, Küçükçekmece ve Esenler'de. Sınıf mevcutları 60'ın üzerinde olan bu ilçelerde öğrencilerin nefes alabilmesi için acilen iki bin dersliğe ihtiyacı var. 

Çocuklara yazık oluyor

İlhan Taş (Esnaf)

Esenler de öğrenci sayısı çok fakat okul sayısı yetersiz. Bunu sokakta da görebiliyorum. Belediyenin bu konuda daha hassas olması gerekir. Çocuklara yazık oluyor. 

Çocuklarımız verim alamıyor

Celal Bahadır (Esnaf)

Esenler'de eğitime yatırım yapılmamış. Ben beş çocuk okuttum. Şimdi çocuklarım eğitim görüyor. Böyle sınıflarda eğitim görmüş olsalardı, bugün eğitim verir durumda olamazlardı. Böyle okullarda bu çocuklar verim alamaz.

Kurslara gönderiyoruz

Aysel Çakır 

(Ev hanımı)

Sınıflar çok küçük öğretmenler o yüzden birebir ilgilenemiyor. Çocuklarımızı kurslara göndermek zorunda kalıyoruz.Yeni okullar yapılıp sınıf mevcudu azaltılmalı. 

Milli Eğitim el atmalı

Muammer Can (Esnaf)

Bu konuya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün el atması lazım. Öğrenciler bu ortamda iyi eğitim alamıyorlar. Okulda bunalıyorlar dışarıda ise oyun alanları yok.

Okuldan soğuyoruz

Taner Uğur (Öğrenci)

Esenler'deki okullarda okudum. 25-30 kişilik sınıflarda en az 50-60 kişi okuduk. Okulun imkanları böyle olunca insan okula da gitmek istemiyor. Okuldan soğuyoruz.

Sürekli öğretmen değişti

Meryem Yıldırım (Veli)

Sınıflarda fazla öğrenci var. Benim kızımda burada bir okulda eğitim görüyor. Bir yıl boyunca kızım 4-5 öğretmen değiştirdi. Bir süre öğretmensiz kalındı. 

İstanbul'a yakışmıyor

Ayten Solmaz

(Ev hanımı)

Sınıf azlığı ve öğrenci çokluğu başedilmez bir durum ortaya çıkardı. Nasıl düzeleceğini bilmiyorum. Belediye, Milli Eğitim. Yetkili ve sorumluların olaya el atması lazım. 

Okul yapacak alan bile kalmadı

Bu sorun yeni değil Esenler ilçe olmadan ta Bakırköy'e bağlı iken de devam ediyordu..2000'den sonra çok okul yapıldı ama nüfus çok yoğun. İlçeye sahip çıkılmadı. Otogar ve halden dolayı yapılaşma çok yoğun, bodrum katlarda bile insan yaşıyor. Çocuk çok ama okul yok. Okul alanı da yok. Benim çocuğum da 55-60 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Şu an  Esenler'de 4 okul yapım aşamasında. İstimlaklerine başlandı, bu sene içinde yapılacak. Kaymakam ve belediye başkanı bu konuda çok duyarlı.Yapılması planlanan dört okul ihtayaca cevap vermekten çok uzak. 
Neziha Çakıroğlu / Star