18 / 05 / 2024

Mudanya Belediyesi'nin balkon cezası iptal edildi!

Mudanya Belediyesi'nin balkon cezası iptal edildi!

Mudanya Belediyesi geçtiğimiz günlerde Şükrü Çavuş Mahallesi’nde Koçlar Sitesi A Blok’taki evlerin balkonlarında bulunan PVC kaplamalara imar kirliliğine sebebiyet verdikleri gerekçesiyle 750 ile 2 bin lira arasında ceza kesti.



Mudanya Belediyesi’nin PVC doğramayla balkonlarını kapattıkları gerekçesiyle bir siteyi mühürlemesi hakkında takipsizlik kararı çıktı.

Mudanya Belediyesi geçtiğimiz günlerde Şükrü Çavuş Mahallesi’nde Koçlar Sitesi A Blok’taki evlerin balkonlarında bulunan PVC kaplamalara imar kirliliğine sebebiyet verdikleri gerekçesiyle 750 ile 2 bin lira arasında ceza kesti. Ayrıca daireler mühürlendi ve ev sahiplerine 7 gün zarfında PVC kaplamaları sökmedikleri takdirde belediye tarafından yıkılacağı tebliğ edildi. Bu cezasının sadece A blok sakinlerine verilmesi, B bloktaki balkon kapatmalarına hiçbir işlem yapılmaması tepkilere sebep oldu.

Vatandaşlar mahkemeye başvurdu. Mudanya’da yüzlerce dairenin katlanır cam veya PVC ile kapatıldığını hatırlatan vatandaşlar, “Mudanya Belediyesi, bunu gelir kapısı olarak gördü. Sadece A bloktaki dairelere ceza kesildi. Diğer blok ve benzer yüzlerce bina görmezden gelindi. Biz evlerimizi soğuktan ve tozdan korumak için balkonlarımızı kapattık" dedi.

Mahkeme, Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin 26.12.2012 tarihli kararlarıyla tek başına balkon kapatma eyleminin suç teşkil etmediğini dikkate alarak takipsizlik kararı verdi.


Bursa Haber 


Geri Dön