02 / 05 / 2024

Mudanya sahil projesi başlıyor!

Mudanya sahil projesi başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'yı diğer alanlarda olduğu kadar sahiller şehri olarak da düzenlemek, kentin bu konudaki farkındalığını artırmak istediklerini belirten Başkan Altepe, işe Mudanya'dan başlayacaklarını ifade etti...



Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı olağan oturumunda konuşan Başkan Altepe, Bursa'da yapılması planlanan yatırımlara değinerek, Mudanya ile Güzelyalı arasındaki 8.5 kilometrelik sahil bandını içeren ve bürokratik engeller nedeniyle bir türlü sonuçlandırılmayan sahil düzenleme ve rekreasyon projesinin birkaç gün içinde başlayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'yı diğer alanlarda olduğu kadar sahiller şehri olarak da düzenlemek, kentin bu konudaki farkındalığını artırmak istediklerini belirten Başkan Altepe, işe Mudanya'dan başlayacaklarını ifade etti. 


KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK 


Bursa Büyiikşehir Belediyesi tarafından Mudanya sahillerinde yapılması planlanan 'Güzelyalı Feribot İskelesi-Mudanya Balıkçı Barınakları Arası Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi', ilçenin sahillerine değer katmayı ve deniz kıyısını canlandırmayı hedefliyor. Mudanya'nın kaderini değiştirecek olan proje, mekan kalitesinin artırıldığı, alan içerisindeki gereksinimlerin karşılandığı bütüncül olarak ele alındı. Proje kapsamında, farklı niteliklere sahip 11 meydan ve meydancıklar oluşturulacak.


YUNUSELİ UÇUŞLARA AÇILIYOR 


YunuseliHavaalanının ulaşımlara açılmasıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Altepe, konuya ilişkin tüm hazırlıkların tamamlandığını, Milli Savunma Bakanlığı'yla Büyiikşehir Belediyesi ve Valilik arasında son imzaların atıldığını vurgulayarak, "Öncelikle pistler ve yardımcı binaların inşa sürece başlayacak. Kısa süre sonra da alan, pilotların görerek iniş kalkış yapabilecekleri hale getirilecek. İnşallah Bursa'yı, bu ayrıcalığa da taşımış olacağız" diye konuştu. 


Fatmagül EREL Su vizesi çıktı Önergeler arasında oybirliği ile kabul edilen maddeye göre Büyükşehir'e su fabrikası vizesi çıktı. Kestel Gözede mevkiinde yaklaşık 90 dönümlük bir yere fabrika kurulacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, su fabrikalarına toptan halka perakende satış yapacaklarını bildirdi. Altepe, Belediye'nin çalışmaları hakkında da meclis üyelerine bilgi verdi. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön