28 / 04 / 2024

Muğla Datça Devlet Hastanesi 1 Ekim'de açılıyor!

Muğla Datça Devlet Hastanesi 1 Ekim'de açılıyor!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, üç yıl önce yapımına başlanan yeni devlet hastanesinin 1 Ekim'de hizmete açılacağı bildirildi.



AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Datça'da yapımı süren yeni hastane binasına giderek incelemelerde bulundu. Başhekim Çağatay İnan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hastanenin,  TOKİ  tarafından 18 Ağustos itibariyle Sağlık Bakanlığı'na devrinin yapıldığını açıklayan Öztürk, taşınma işlemlerine başlandığını söyledi.


BÖLGE HASTANESİ OLMASI ÖNERİSİ


AK Parti Milletvekili Öztürk, belediyenin iskan ruhsatını vermesinden sonra yeni hastane binasının 1 Ekim'de hizmete açılmasının planlandığını açıkladı. Hastanenin şuana kadar yüzde 80'inin taşındığını ifade eden Öztürk, "Hastanenin tamamına yakını, yeni cihazlarla donatılıyor. Datça Devlet Hastanesi'nin doktor ihtiyacının karşılanması amacıyla; Marmaris ve Aksaz hastaneleri ile birlikte bölge hastanesi statüsüne alınması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Bu önerimin kabul edileceğini umuyorum. Bölge hastanesi kategorisine geçilmesi durumunda Datça Devlet Hastanesi'nin kadro sorunu çözüme kavuşacak. Hastanemizin doktor açığı kalmayacak. Bölge hastanesinin kadrosunda olan bir doktor, gerektiğinde Datça Devlet Hastanesi'nde çalışabilecek. Böylelikle doktor trafiği daha süratli bir şekilde gerçekleşecek" diye konuştu.


6 BİN METREKARE KAPALI ALAN


Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay İnan ise hastane hakkında bilgiler verdi. 10 bin 348 metrekare arsa üzerinde, toplam 6 bin 179 metrekare kapalı alana sahip olan hastanenin iki katlı ve ayrıca bir bodrumum katının bulunduğunu belirten İnan, "Birinci katta poliklinikler, idari bölüm, diyaliz ve acil üniteleri yer alıyor. Röntgen ve laboratuvar birinci katta bulunuyor. Hastanenin modern bir dizaynı var. Bekleme odaları, hasta bekleme alanları ve numara sistemi uygulaması ile modern bir hizmet verecek" dedi. 


MODERN TEKNOLOJİ İLE DONATILDI


İkinci katta ise, servis alanları, doğumhane ve ameliyathanenin bulunduğunu belirten İnan, şu bilgileri verdi:

"Muğla'daki en modern teknolojiyle donatılan bir ameliyathaneye sahip olacağız. Ameliyathane, mikrobu tutan filtrelerle donatıldı. Ameliyathanede, özel gümüş içerikli zemin kaplamalarla duvarlarda kurşun kaplamalar kullanıldı. Tamam steril bir ortam yaratıldı. Mikrop tutmaması amacıyla özel boya kullanıldı. Doğumhanede, hem kadın hastalıkları hem de doğum hastaları için 5 ayrı oda bulunuyor. Doğumhanedeki 5 oda ile hastanemizin yatak kapasitesi 34 olacak" dedi.




Muğla Yenigün Gazetesi


Geri Dön