Kent Haberleri

Muğla Gökbel'de kaçak ev furyası!

Dünyanın en iyi 10 plajı arasında yer alan İztuzu Plajının hemen üzerindeki Gökbel Mahallesinde kaçak inşaat furyası yaşanıyor. 

Dalyan ile İztuzu Plajı arasında kalan ve 1900'lü yıllarda kurulduğu bilinen, eskiden Dalyan'a bağlı bir köy iken Muğla'nın Büyükşehir olmasından sonra mahalleye dönüşen 550 nüfus 210 haneli Gökbel'in hemen her tarafında kaçak yapılaşma hızla devam ediyor. Sözcü gazetesinden Mustada Sarıipek'in haberine göre, bazı inşaatların otel görünümlü ve çok katlı olması ise kaçak yapılaşmanın boyutlarını da ortaya çıkarıyor.

Gökbel Muhtarı Mehmet Aslanpay yıllardan bu yana kaçak yapılaşmayla savaştıklarını söyledi.

Aslanpay “2014'de 170 hanemiz vardı. Şu anda bu rakam 210. Şu anda da İmar Affını göz önünde bulundurarak apar topar inşaata başlayan 22 hane tespit edildi. Tutanaklar tutuldu. Belediye gelip inşaatları mühürledi. Cezaları kesti ama kimsenin aldırış ettiği yok. Mühürmüş, kanunmuş kimse dinlemeyip inşaatlar son sürat devam ediyor. Hem muhtarlık ve hem de belediye olarak elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

VALİLİKLER ELİYLE KIYILAR TALAN EDİLİYOR

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise şöyle konuştu: "Dünyanın en iyi 10 plajından birisi olarak gösterilen İztuzu Plajı'nın işletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden (MUSKÜ) alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Valiliği'nin ortaklığı ile kurulan MUÇEV Turizm AŞ'ye verildi. MUÇEV Turizm A.Ş. ve benzeri şirketler bu kıyıların işletme hakkını alıp, daha sonra başka yandaş turizm şirketlerine veya yine yandaş iş adamlarının ortak olduğu şirketlere kiralıyor veya devrediyor."
 

MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ

Mürsel Alban, konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis'e da taşıdı. Alban, “MUÇEV'e tahsis işleminin, 2015 yılında Muğla 2. İdare Mahkemesi'nce iptal edilmesinden ve Danıştay tarafından onaylanmasının ardından; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin denetim ve işletmesine verilmiş olan İztuzu Plajı'nın, yeniden MUÇEV'e işletme hakkının verilme gerekçesi nedir? Tahsis işlemi ile ilgili olarak ne tür bir işlem yapılmıştır? İhale yapıldı ise hangi gerekçeyle, hangi ihale usulü uygulanmıştır? Mahkeme kararıyla tahsis protokolü iptal edilmiş olmasına rağmen, MUÇEV'e yeniden tahsis edilerek hukuka aykırı işlemde ısrar edilmesinin amacı nedir? Bu durumda, mahkeme kararı fiilen etkisiz kılınmak mı istenmektedir?” diye sordu.

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!