28 / 04 / 2024

Muğla Milas'taki kavşağın kamulaştırma sorunu mecliste!

Muğla Milas'taki kavşağın kamulaştırma sorunu mecliste!

Muğla ili Milas ilçesinde bir kavşağın kamulaştırma davası sebebiyle yapılamadığı iddiası ve geçici düzenleme yapılma önerisi meclis gündemine taşındı..



CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla ili Milas ilçesinde bir kavşağın kamulaştırma davası sebebiyle yapılamadığı iddiası ve geçici düzenleme yapılma önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Özcan önergesinde "Muğla ili Milas ilçesi, Milas-Bodrum Karayolu üzerinde Baharlı, Ağaçlıhöyük, Gökçeler mahallelerine ulaşımı sağlayan kavşakta virajlı yapısı, özellikle gece saatlerinde kör noktalarının çokluğu, konum ve tasarımı sebebiyle birçok ölümlü kaza gerçekleşmektedir. Bakanlığın kavşağın yapılması için ihale açtığı ve işi Demyol A.Ş'ye verdiği ancak kamulaştırma sorunu sebebiyle firmanın çalışmalara başlayamadığı da bilinmektedir." dedi.

"2017 Devlet Yolları Trafik Hacim Haritası verilerine göre, bu kavşağın günde 20.000 ila 50.000 taşıt sirkülasyonuna ve optimum araç yoğunluğuna göre planlanmıştır. Bölgenin turizm sezonunda artan yoğun taşıt trafiği dikkate alındığında kavşak geometrilerinin tali yol araç yoğunluğuna göre yetersiz kaldığı ortadadır.Kazaların önlenmesi adına kavşaklarda gerekli sinyalizasyon, hız kesici kasis ve güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda çalışma yapılması hususu halkımızın ciddi bir beklentisi haline gelmiştir." şeklinde açıklamalarda bulunan Özcan bu kapsamda 2 soru sordu.

Özcan'ın soruları

1. Baharlı kavşağında kamulaştırma davası neticelene kadar kavşakta üst yapıda geçici düzenleme ve geçici aydınlatma sistemleri yapılması düşünülmekte midir?

2. Trafik güvenliği açısından, İçme-Savran mahallelerinden Milas istikametine ve Baharlı yönünden Bodrum istikametine olan dönüşler kapatılarak söz konusu trafik Avşar kavşağı üzerinden yönlendirilebilir mi?

 


Geri Dön