29 / 04 / 2024

Yatağan'da 5.4 milyon TL'ye otopark, iş merkezi inşaatı ihalesi!

Yatağan'da 5.4 milyon TL'ye otopark, iş merkezi inşaatı ihalesi!

Muğla Yatağan'da bin 584 metrekare arsada kat karşılığı otopark ve iş merkezi inşaatının yapılması işi 10 Eylül 2012 günü kapalı teklif usulü ihale edilecek



Yatağan Belediye Başkanlığından:

1 - Muğla İli Yatağan İlçesi Konak Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tapu sicilin 203 ada 1 parsel nosu'nda Yatağan Belediyesi adına kayıtlı 1584 m2 miktarındaki taşınmazda (arsada), ihale şartnamesine göre, kat karşılığı yöntemiyle Otopark ve İş Merkezi inşaatının yapılması işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36. ncı maddesine göre (Kapalı Teklif Usulü) ihale edilecektir.

İhale; Yatağan Belediyesi tarafından hazırlanan Avan proje ve mahal listesi uygulanarak, Toplam 33 adet bağımsız bölümlü inşaata;

2. Bodrum kattaki 1. Bağımsız bölüm Otopark, 2. Kat 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,29 bağımsız bölüm nolu işyerleri ve 3 kat 30, 31, 32, 33 bağımsız bölüm nolu işyerleri Yatağan Belediyesinin uhdesinde kalmak üzere en fazla teklif verene ihale edilecektir. İhalede bu işle ilgili olarak Bağımsız bölüm mahal listesindeki puan cetveli dikkate alınacaktır.

2 - İhale 10.09.2012 pazartesi günü saat 14:00'de 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 36. Maddesi gereğince (Kapalı Devlet İhale Kanunun 36.ncı maddesi gereğince (Kapalı Teklif Usulü) Yatağan Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda Encümen huzurunda yapılacaktır.

3 - Bu iş için muhammen bedeli 5.430.681,00 TL olup % 3 Geçici Teminatı 162.920,43 TL’dir.

4 - İstekliler, İhale ile ilgili şartname ve eklerini mesai saatleri dâhilinde Fen İşleri Servisinde ücretsiz olarak görülebilir, ancak ihaleye katılmak isteyenler 200,00 TL karşılığında dosya satın almaları şarttır.

5 - İstekliler istenilen belgeleri, teklif mektubu ile geçici teminat makbuzu veya Banka teminat Mektubunu 10.09.2012 Pazartesi günü saat 12.00'ye kadar Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne teslim etmeleri şarttır, bu tarih ve saatten sonraki müracaatlar kabul edilmeyecektir.

6 - Teklif verecek firmalar, ihale ile ilgili sorularını ihale tarihinden 7 (yedi) gün öncesine kadar yazılı veya sözlü olarak bildirileceklerdir. Bu tarihten sonraki sorular dikkate alınmayacaktır.

7 - İSTEKLİLERDE ARANILAN ŞARTLAR VE BELGELER:

İhaleye katılmak isteyen isteklilerde aşağıdaki şartlar aranır.

A - Kanuni ikametgâhı ve yazışma adresini gösteren belge (gerçek kişiler için muhtarlıktan alınmış ikametgâh ilmühaberi, tüzel kişiler için adres bildirgesi),

B - 2012 yılı içinde alınmış, onaylı Ticaret ve /veya Sanayi Odası Belgesi,

C - İmza Sirküleri,

a - Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,

b - Tüzel kişi olması, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, (Türkiye de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.

c - Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarında esaslara göre temin edecekleri belge,

D - İstekliler adına vekâleten ihaleye katılıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.

E - Muhammen bedelin %3'ü tutarında geçici teminatı yatırdığına dair belge veya geçici banka teminat mektubu,

F - İsteklilerin ortak girişim olması halinde, Ortak Girişim Beyannamesi ile ortaklarca imzalı Ortaklık Sözleşmesi,(İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilecektir.)Ayrıca grubun bütün ortaklıkları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

G - İsteklinin, son beş yıl içinde yurt içinde ve yurt dışında kamu ve özel sektörde muhammen bedelinin en az %70'i oranında gerçekleştirdiği veya %50'si oranında denetlendiği veyahut yönettiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konu iş veya benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren ve teklif edilen bedelin %50 oranından az olmamak üzere tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi,

H - Mali durum bildirisi ve belgeleri (Bankalar nezdinde muhammen bedelin en az %10 oranında kullanılmamış nakit kredisi veya kullanılmamış teminat mektubu kredisi ya da serbest mevduatını gösterir yerli ve yabancı bankalardan temin edilecek belgeler)

I - Bu ihalede benzer iş olarak; Kamu; İhale Tebliğinin (Benzer işlere dair tebliğ) Benzer işler grup listesi (B) Üst Yapı Bina IV. Grup İşlere, benzer İş Bitirme Belgesi aslı. Benzer işe denk sayılacak

İ - Mühendislik ve mimarlık, mimarlık bölümleri; İnşaat mühendisliği veya mimarlık bölümleri diplomasidir. (benzer işlerde diplomalarını sunacak kişilerin gerçek kişi olması şartı aranır.)

J - İsteklinin veya konsorsiyum ortaklarının ihalenin yapıldığı yıldan önceki son üç yıla ait, kendi faaliyet konularındaki toplam cirosunun asgari 2.000.000,00 TL (İki milyon Türk Lirası) olması ve bu durumu belgeleyecek gelir tablolarının Yeminli Mali Müşavir tarafından onaylanması,

K - İhale üzerinde kalan istekli/istekliler, ihale şartnamesi ekinde yer alan Avan projesine uygun olarak hazırlayacakları ve idarenin onaylanacağı projeler karşılığı belediyeden herhangi bir bedel talep etmeyeceklerine ilişkin taahhüdü teklif mektuplarında yer vereceklerdir. Belediyece bu projeler başka işlerde veya başka amaçlarla kullanılmayacaktır.

L - İhale dokümanının satın alındığına dair belge,

M - İsteklinin gelir ve kurumlar vergisi borcu bulunmadığına dair belge,

N - İsteklinin SKK prim borcu bulunmadığına dair belge,

O - 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre cezalım olmadığına dair beyanları,

Ö - İş bu ilana ait ilan bedeli ile muhammen bedelinin %04,5 oranında ihale karar pulu ihale üzerinde kalan kişi veya firmalardan sözleşme yapılmadan önce defaten tahsil olunur. Sözleşmenin imzalanmasına ait noter vb. masraflar yükleniciye aittir.

P - İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.


Geri Dön