29 / 07 / 2024

Muğla'da MAREX Otel Ekipmanları fuarı açıldı!

Muğla'da MAREX Otel Ekipmanları fuarı açıldı!

MAREX Otel Ekipmanları, Donanım Tekstil Dekorasyon ve Gıda Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı

 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 11. kez düzenlenen MAREX Otel Ekipmanları, Donanım Tekstil Dekorasyon ve Gıda Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Marmaris Fuarcılık tarafından Pineta Otel'de yapılan ve 102 firmanın 500'e yakın marka ile binlerce ürününün sergilendiği fuarın açılışını Marmaris Kaymakamı Serdar Polat yaptı.

Kaymakam Polat, MAREX'in bölgenin en tanınan fuarlarından biri haline geldiğini söyledi.

Fuar ve kongre faaliyetleri için Marmaris'te gerekli fiziki altyapının hazır olmadığını anlatan Polat, "Bir fuar alanı oluşturulması zor değil. Çünkü Marmaris'te bu potansiyel var. Marmaris'in ekonomisi turizme bağlı. Bu ekonomiyi destekleyen yan dalların mutlaka geliştirilmesi lazım" dedi.

Marmaris Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan ise Marmaris ve bölgesine bu denli kapsamlı bir fuarı kazandırmaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

İki yıldan bu yana ekonomiye durgunluğun hakim olduğu düşüncesiyle kabuğuna çekilen turizm sektörünün 2010 yılında tekrar canlanmaya başlayacağını ifade eden Gülcan, şunları kaydetti:

"Marmaris Fuarcılık olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Turizm verilerine göre bu sene artacak olan turist sayısı ile orantılı gerçekleşecek olan turistik tesisleşme ve hareketliliğin mutlaka tesislerdeki yenileme ve düzenlemelere de yansıyacağına inanıyoruz. Bu nedenle sektör adına yapılacak olan çalışmalarda otel, kafeterya, bar, restoran ekipmanları ve donanımları sektöründe de pazar payının artmasına önemli etkilerde bulunacaktır. Yıllardır Marmaris ve son yıllarda da Muğla ve Fethiye'de düzenlediğimiz fuarlar artık göstermiştir ki bölgemize daha modern ve daha iyi hizmet verecek bir fuar kongre merkezinin acilen inşası gerekmektedir. Bu yapılacak olan fuar ve kongre merkezi hem katılımcılara hem de ziyaretçilere çok daha kaliteli hizmet verilmesini sağlayacaktır."

Açılışın ardından, Kaymakam Polat ve diğer davetliler fuar alanını gezdi.
AA


Geri Dön