Muğla'daki sağlık yatırımları 2016'da tamamlanacak!
Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’nın Menteşe ilçesinde inşaatları devam eden 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 475 yataklı Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde incelemelerde bulundu.
Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’nın Menteşe ilçesinde inşaatları devam eden 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 475 yataklı Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde incelemelerde bulundu. Vali Çiçek, devam eden sağlık yatırımlarının 2016 yılı içinde tamamlanacağını açıklarken, sağlık tesislerinin sağlık turizminin altyapısını oluşturacağını açıkladı.
Vali Çiçek’i Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz katıldı. 40 Ünitelik Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Çiçek, merkezin bitiş tarihi ile ilgili firma yetkililerinden bilgi alırken, inşaatın 2016 yılının Eylül-Kasım aylarında tamamlanacağı açıklandı. Hastanenin açılışı yapılan yeni poliklinikler ile birlikte ihalesi 17 Aralık 2014 tarihinde yapılırken, toplam maliyetinin 10 milyon 519 bin TL olduğu açıklandı. Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde inşaat 10 Ağustos 20156 tarihinde başladı.
TESİSLER 2016’DA TAMAMLANACAK
Vali Çiçek ve beraberindekiler inşaat çalışmalarının sona geldiği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi (Morfoloji) binasında incelemelerde bulundu. Morfoloji binasının yeni dönemde eğitim ve öğretime açılacağı açıklanırken, zemin kat hariç 4 kat inşa edildi. Morfoloji binasının ardından 475 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan vali Çiçek, burada firma yetkilisinden bilgi aldı. İhale bedelinin 114 milyon 270 bin TL olan ve 750 iş gününde tamamlanacak inşaat 2016 yılının Mayıs ayı ilk haftasında tamamlanması bekleniyor. Projede 475 yatak bulunmasına rağmen, 660 yatak kapasitesine yükseltilebilecek nitelikte olduğu açıklandı. Hastanenin 78 bin 428 m2’lik kapalı alana sahip olduğu, inşaatının yüzde 40’lık fiziki gerçekleşme oranının bulunduğu belirtilirken, yol sorununu halen çözüme kavuşmadığı açıklandı. Hastane inşaatında incelemelerde bulunan Vali Çiçek ve beraberindeki heyet, tefrişatı tamamlanan hasta ve doktor odasını incelediler. En fazla iki kişilik hasta odalarının her kesimi hitap ettiği ve özel oda kavramının ortadan kalktığı açıklandı.
VALİ ÇİÇEK: “HASTANE BÖLGEYE ÖNEMLİ HİZMETLER VERECEK”
Menteşe ilçesinde inşaatları devam eden sağlık tesisleri ile ilgili değerlendirme yapan Vali Amir Çiçek, yapımı devam eden Ağız ve Diş Sağlı Merkezi ile Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi çağımızın gerektirdiği şekilde vatandaşlarımıza hizmet vereceğiniz açıkladı. Vali Çiçek, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önümüzdeki yıl hizmete açacağız. Sağlık ile ilgili yatırımlar sadece Sağlık Bakanlığımızın değil, Üniversitemizin de bu konuda sağlık alanında büyük hizmetleri olacak. Sağlık alanına tıp personeli yetiştirecek. Eğitim ve araştırma Hastanemiz de önümüzdeki yıl bu dönemde tamamlanmış olacak. Tıp Fakültemizin Morfoloji binası da bir Tıp Fakültesinde olması gereken, amfilerinden laboratuarları ile birlikte öğretim üyelerimiz için her şey düşünülmüş. Eğitim ve Araştırma Hastanemizde en önemli ve eksikliğini gördüğümüz Kardiyovasküler Cerrahi bölümü son anda projeye ilave ettirdik. Bundan sonra hiçbir hastamız başka illere tedavi için gitmeyecek. Hastanelerimizin Muğla’da yaşayan vatandaşlarımıza çok büyük hizmetler vereceğine inanıyorum. Hastanemiz 475 yataklı görülüyor. Ama 660 yatak kapasitesine çıkabilecek. Örnek bir hasta ve doktor odamızı gördük. Banyosu, yatağı, ısı ve havalandırma sistemi gibi modern bir hastane yapılıyor. Hastanemizde günümüzde hangi hastalık olursa olsun bu alanlarda hizmet verecek. Hatta organ nakli, kalp cerrahisi, anjiyo, damar hastalıkları gibi tüm imkânlar bu hastanemizde mevcut. Muğla’daki hastalarımızın yanında komşu illerden de bu hastanemize hastalar gelecektik. İnşaatlar bittiği zaman bu alanı sağlık merkezi haline getireceğiz. Muğla sağlık turizmine adım atacak ve o alt yapıya hazır bir ildir” dedi.
REKTÖR HARMANDAR: “SAĞLIK TURİZMİNE ÖNEM VERİYORUZ”
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasının 22 bin m2 alanı bulunduğu söyledi. Rektör Harmandar, “Morfoloji binasında bulunması gereken tüm birimler mevcut. Laboratuar, öğretim üyelerinin ofisleri, derslikler, araştırma laboratuarları, seminer odaları gibi her türlü imkânımız mevcut. Bu alan 490 dönüm ve 2011 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından bize devredilen bir arazi. Burayı biz tamamen sağlık birimlerinin yer alacağı sağlık kompleksi olarak düşündük. 170 dönüm araziyi Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde hastane için ayırdık. 60 dönüm arazi de kredi ve yurtlar kurumu için geri kalan bölüm ise Morfoloji dışında Sağlık Bilimleri Fakültesi için ve yakında inşaatı başlayacak. Burada Diş Hekimliği, Eczacılık Fakültesi ve Çocuk Hastanesi Onkoloji hastanesi yapılması için müsait bir alan. Bunun yanında yaşlı bakım ünitesi yapmayı da ileride planlıyoruz. Burayı tüm Muğlalıların sağlık sorunlarının çözüme kavuştuğu bir merkez haline getireceğiz. Üniversite olarak sağlık turizmine de önem vermekteyiz. Her sene Muğla’ya 3 milyonun üzerinde yabancı turist geliyor. Bunların tedavileri için de Üniversitemizin bu kampüsü bir tedavi merkezi olacaktır. Morfoloji binamızın yakın bir süre içinde hizmete açacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Hürriyet