28 / 04 / 2024

Muğla'ya yapılması planlanan termik santrale tepki için 22 bin imza toplandı!

Muğla'ya yapılması planlanan termik santrale tepki için 22 bin imza toplandı!

Posta Gazetesi Bodrum ekinin bugünkü sayısında yer alan habere göre; Muğla'ya yapılması planlanan dördüncü termik santrale tepki olarak başlatılan kampanyada 22 bin imza toplandı. İmzalar bakanlıklara gönderilecek...



İmzalar beş ayrı bakanlığa gönderilecek 

Muğla'ya yapılacak olan dördüncü termik santrale tepki amaçlı başlatılan kampanyada toplanan 22 bin imza beş ayrı bakanlığa yollanacak. Karaçalı is ar Gönüllüleri tarafından başlatılan kampanyada imzaların. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderileceği açıklandı. Arasta Park'ta düzenlenen basın açıklamasında "Turizm yapalım derken bindiğimiz dalı kesiyoruz" ifadesi kullanıldı. Toplantıya, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat. Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Musa Gökbel, Milas Belediye Başkan aday adayı Barış Saylak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mustafa Saruhan. tamamen doğal enerjiye yönelmenin faydalı olacağını belirtti; "Turizm açısından da rüzgar ve güneş enerjisi projelerine yönelmeliyiz" dedi. 


Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise şöyle konuştu: "Benim için bugünkü konu iki açıdan önemli. Biri çevre bilinci ve çevre duyarlılığı diğeri ise Karacahisar'ı ilgilendirmesi. Kendi köyümdeki bir gelişme ile ilgili köy halkımızın bu şekilde bir çaba içinde olması bizi fazlasıyla mutlu etti. Artık imza toplama aşamasını bırakıp bunları yetkililere ulaştırmalıyız." 


Posta Gazetesi Bodrum eki


Geri Dön