28 / 04 / 2024

Muhalefetten hükümete deprem konutu eleştirisi: 2024'e geldik ama 184 bin konut yok!

Muhalefetten hükümete deprem konutu eleştirisi: 2024'e geldik ama 184 bin konut yok!

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin'den deprem konutları ile ilgili olarak bir eleştiri geldi. İsa Mesih Şahin verilen 650 bin konut sözüne değinerek, 46 bin konutun teslim edildiğini 184 bin konutun da olmadığını söyledi.



Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1.  yılında depremden etkilenen şehirlerde yaşamını yitiren vatandaşları andı.

Yaptığı açıklamada iktidarın, depreme hazırlık ve deprem sonrası süreçlerin yönetilmesinde başarısız olduğunu dile getiren Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, "Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi beklenen bir depremdi. Fakat bu depreme maalesef hazırlık yapılmadı. İktidar, Kahramanmaraş depremine ülkemizi hazır hale getirmedi. İtiraz ettiğimiz husus burasıdır. Maalesef ülkemizin bir deprem eylem planı da yokmuş. Dönemin İçişleri Bakanı da 'biz İstanbul'a konsantre olmuştuk' gibi bir ifade kullandı. Üzülerek söylüyorum ki siz İstanbul'a da konsantre değilsiniz." dedi.

Muhalefetten hükümete deprem konutu eleştirisi: 2024 e geldik ama 184 bin konut yok!

Açıklamasında deprem bölgesinde yeterli konut inşa edilmediğini dile getiren Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, iktidarın sürekli farklı sayılar telaffuz ederek, deprem bölgesindeki konutlar üzerinden siyaset yaptığını belirtti.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılacağını ve bir sene içerisinde 319 bin konutun teslim edileceğini açıkladığını söyleyerek, şunları dile getirdi: "2024 yılının Şubat ayına geldik ve bugün 46 bin konut teslim ediliyor. 184 bin konut yok, Sayın Cumhurbaşkanının söylemiş olduğu 319 bin sayısı hiç yok. İktidarın genel seçim öncesinde sayılar üzerinden deprem bölgesine bir mesaj verdiğini, deprem bölgesinde siyaset yaptığını üzülerek gördük.  Deprem bölgesinin başta konut ve barınma ihtiyacı olacak şekilde önemli sorunları var. İktidar, 'yerel seçimi de bir geçiştirelim, ondan sonrasına bakarız' havasında. Ne yazık ki deprem bölgesi, on yıllar boyunca konut sorununu iktidarın bu anlayışıyla yaşayacak."

Yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki hafriyat kaldırma çalışmalarının ağır ilerlediğini, bazı şehirlerdeki içme suyu hatlarında önemli sorunlar olduğuna da değinen Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, "Biz burada yapıcı siyaset anlayışımızla bölgede yaşanan durumu, iktidar yetkilileriyle paylaşmaya, çözüm önerilerimizi sunmayı, yapıcı muhalefet anlayışımızı ortaya koymayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki konuşmasını da eleştirerek, Cumhurbaşkanının partisiz ve tarafsız olması; bu tür konuşmalar yapmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

İstanbul’daki 35 bin binanın 15 bini riskli çıktı!


Geri Dön