28 / 04 / 2024

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.



Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "muhalefetin oylarını böleceği" gerekçesiyle eleştirilmesinin ardından, İnce adaylıktan çekildiğini duyurdu.

6 adımda oy kullanmak: Bunlara çok dikkat edin!Ancak, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 12. maddesi, "Birinci oylamada, kesin aday listesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren, oy verme günü saat 17.00’ye kadar listede meydana gelecek herhangi bir eksilmenin veya değişikliğin gerektirilmeyeceği" hükmünü içermektedir. Bu nedenle, İnce'nin adaylıktan çekilmesi seçimde oy pusulasında bir değişikliğe neden olmayacak ve İnce'ye verilecek olan oylar geçerli sayılacaktır. Ayrıca, İnce'nin adaylıktan çekilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na bildirimde bulunmasının gerekmediği ve çekilme kararının hukuki sonuç doğurmayacağı belirtilmektedir.


Geri Dön