Genel

Mühendis olmak şartıyla 32 iş müfettişi yardımcısı alınacak

İşçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili  teftiş görevine başvuracak adaylar için maden, elektrik, inşaat yüksek mühendisi  veya mühendisi olmak şartları aranacak  

 çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sınavla  32 iş müfettişi yardımcısı alacak. çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığının  duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.   Duyuruya göre, sınavla, 17 hukuk fakültesi mezunu, 5 maden, 5 elektrik, 5  inşaat yüksek mühendisi veya mühendisi olmak üzere, iş müfettişi yardımcıları  alınacak.
Sınav, 5 şžubat 2011 tarihinde Ankara"da gerçekleştirilecek. Yazılı sınava  katılmaya hak kazananların listesi çalışma ve osyal Güvenlik Bakanlığı ile  http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/itkb.portal internet adreslerinde ilan  edilecek.
Sınava, 2009 veya 2010 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı  (KPSS) sınavına katılmış ve işin yürütümüyle ilgili teftiş görevine alınacaklar  için KPSSP-21, KPSSP-79 ve KPSSP-103 puan türünden en az 75 puan, işçi sağlığı ve  iş güvenliği ile ilgili teftiş görevine alınacaklar için KPSSP-13 puan türünden  en az 75 puan almış olanlar katılabilecek. Adaylarda, işin yürütümü yönünden başvuracak adaylar için,  üniversitelerin hukuk fakültelerinden veya bunlara denkliği onaylanmış yerli ve  yabancı yüksek okullardan birini bitirmek, işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili  teftiş görevine başvuracak adaylar için maden, elektrik, inşaat yüksek mühendisi  veya mühendisi olmak şartları aranacak.

BAşžVURULAR

Söz konusu sınava katılmak isteyenler başvurularını, 3-18 Ocak 2011  tarihleri arasında mesai saati sonuna kadar çalışma ve osyal Güvenlik  Bakanlığına yapacaklara. Bu süreden sonra gelen belgeler kabul edilmeyecek. Adaylar başvuru koşulları, sınav konuları ve detaylı bilgiyi içeren  broşür ile başvuru formunu, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı"ndan ve  http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/itkb.portal internet adresinden temin  edebilecekler.

AA