Ekonomi

Mühendis olmayı seçenlere 5 bin 500 TL burs verilecek! YKS sonuçları açıklandı, burslar belli oldu! 

Türk Moda Endüstrisi, daha katma değerli ihracat için Tekstil Mühendisliği’ni tercih eden başarılı gençlere karşılıksız burs ve iş garantisi sağlıyor. Peki tekstil Mühendisliği bölümünü seçenlere ne kadar burs verilecek? İşte merak edilen o ayrıntılar... “Tercihim Tekstil Mühendisliği” projesiyle toplam 233 öğrencinin burs almasına imkan veren moda endüstrisi, 2022'de de meslek seçecek başarılı gençleri sektöre kazandırmak için adım atıyor

Türk Moda Endüstrisi, daha katma değerli ihracat için Tekstil Mühendisliği’ni tercih eden başarılı gençlere karşılıksız burs ve iş garantisi sağlıyor. “Tercihim Tekstil Mühendisliği” projesiyle toplam 233 öğrencinin burs almasına imkan veren moda endüstrisi, 2022'de de meslek seçecek başarılı gençleri sektöre kazandırmak için adım atıyor. 

Tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin Türkiye ekonomisine en fazla döviz girdisi sağlayan sektörlerden olduğuna dikkat çeken Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, iki sektörün toplam ihracatının 30 milyar dolar olduğunun altını çizdi.

Peki tekstil Mühendisliği bölümünü seçenlere ne kadar burs verilecek? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, firmaların nitelikli tekstil mühendisliği ihtiyacını yanıtlayabilmek amacıyla Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile ‘Tekstil Mühendisliği Algısının Geliştirilmesi’ projesini yürüttüklerine değindi. "“Projemize 2018 yılında “Modanın Mühendisleri” ismiyle başladık. “Tekstilde Gelecek Var” felsefesiyle gençlerimizi Tekstil Mühendisliğini tercih etmeye davet ederek projeyi tüm Türk Moda Endüstrisinin projesi haline getirdik. Burs projemizin üçüncü yılındayız" ifadelerini kullanan Burak Sertbaş, "Tekstil ve hazır giyim sektörleri ihracatı birim fiyatı 7,3 dolar. Türkiye ortalamasından 7 kat daha katma değerli ihracat gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu. 

 

233 ÖĞRENCİ BURSA HAK KAZANDI

Sertbaş, "Gençlerimizin proje kapsamındaki imkanlardan yararlanması için üniversiteye giriş sınavında başarı sıralamasının ilk 80 bin içerisinde olması, ilk 5 tercihinden birinin “Tekstil Mühendisliği” olması ve bu tercihine yerleşmiş olması gerekiyor" açıklamasında bulundu ve ilk 20 bine giren öğrencilere asgari ücret tutarında, 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin yüzde 50’si kadar burs verdiklerine dikkatçekti. 

Projenin ilk yılı 2019’da 92 öğrenci, ikinci yılında 74, üçüncü yılında ise 67 öğrencinin burs aldığını aktaran Sertbaş, üç senede toplam 233 öğrencinin burs almaya hak kazandığını söyledi. 

Öğrencilere yurt müjdesi! KYK yurtları yaz aylarında ücretsiz olacak! İşte yaz aylarında açık olacak ücretsiz yurtlar!

Başarılı öğrencilere her ay 663 TL ödeme yapılacak! Tarihler açıklandı hemen bakın!

YKS sonuçları sonrası öğrenciler merak etti. İşte en çok kazandıran meslekler ve maaşları