Kent Haberleri

Müjde! Aile Bakanlığı kesenin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının hesaplara yatacağı tarih açıklandı. Müjde! Aile Bakanlığı kesinin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!2023 Ocak zammı ile yüzde 30 artış yapılan SED yardımı parasının zamsız olarak ödenmesinin ardından maaş farklarının ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı. 2023 Ocak zammı ile yüzde 30 artış yapılan SED yardımı parasının zamsız olarak ödenmesinin ardından maaş farklarının ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli ailelerin çocukları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarlarının, bu ay memur maaş zammı oranında artırıldığını ifade ederek, "Hesaplara toplam 434 milyon 39 bin 508 lira 44 kuruş yatırdık" dedi. Bakan Yanık, "Farkları ise mümkün olan en kısa sürede ödemeyi planlıyoruz." bilgisini verdi.


Müjde! Aile Bakanlığı kesinin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!

SED PARASINA ZAM GELDİ Mİ?

Yanık, ocak ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesine yönelik yazılı açıklamasında, ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları amaçıyla ödenen SED miktarının, memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıldığını kaydetti.

SED OCAK AYI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Bu ay yapılacak ödemelerin gecikmemesi için SED miktarında 2023 Ocak için belirlenen memur maaş artışı ve enflasyon oranından oluşan yüzde 16,48'lik oranın esas alındığına dikkat çeken Yanık, bu şekilde hesaplama yapılarak ailelere ödeme yaptıklanırını bildirdi. Yanık, ailelere yüzde 13,52'lik fark daha ödeneceğini kaydetti.

İhtiyaç sahipleri için birçok sosyal hizmet sunduklarını vurgulayan Yanık, SED'in de çocukları desteklemek amacıyla ödendiğini söyledi.

Müjde! Aile Bakanlığı kesinin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!

SED YARDIMI NASIL ALINIR?

Bir dilekçe ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapılabilir.

Meslek elemanı (Sosyal Çalışmacı, psikolog, psikolojik danışmanlık, çocuk gelişimcisi ve rehberlik öğretmeni ve sosyolog) müracaatçı ile bir ön görüşme gerçekleştirir. Durumunun sosyal ve ekonomik destek ile desteklenmesi uygun olduğu kanısına varıldığı takdirde müracaatçı için bir dosya açılır. 
Müracaatçı hakkında sosyal inceleme başlatılır. Sosyal inceleme sonucunda sosyal ve ekonomik destek hizmeti ile çocuklarının ailesi yanında desteklenmesi uygun görülen verilmesine karar verilen kişilerin için gerekli işlemler başlatılır.

2023 SED YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

2023 Ocak zammı sonrası SED yardımı ödemeleri şu şekilde:

- Çocuk (Okul öncesi) 2.059,99 lira
- Çocuk (İlköğretim) 3.090,00 lira
- Çocuk (Ortaöğretim) 3.295,99 lira
- Çocuk (Ort. çağında okumayan) 2.059,99 lira
- Çocuk (Yükseköğretim) 3.708,00 lira
- Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00 lira

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın düştü! Elinde altını olanlar hemen bakın! 19 Ocak altın fiyatları

Aile destek ödemeleri ocak ayının kaçında yatıyor? Aile destek parası ne zaman yatacak 2023?

Fiat Egea Sedan'a tam 39 bin liralık Ocak 2023 indirimi geldi! İşte Egea Sedan fiyat listesi 19 Ocak 2023! Hemen bakın!