Ekonomi

Müjde az önce geldi! İhtiyaç sahiplerine aylık 3 bin 336 TL'ye kadar destek sağlanıyor!

Devlet, ihtiyacı olanlara ve ihtiyaç sahiplerine yaşam desteği ödüyor. Bu destekler kapsamında 3 bin 336 TL'ye kadar aylık ödeme sağlanıyor. İşte ayrıntılar...Bu kapsamda devlet, ailelere, çalışanlara, işsizlere, engellilere ve yaşlılara, kronik hastalıklara sahip vatandaşlara maddi destek sağlamaktadır

Devlet, ihtiyacı olanlara ve ihtiyaç sahiplerine yaşam desteği ödüyor. Bu kapsamda devlet, ailelere, çalışanlara, işsizlere, engellilere ve yaşlılara, kronik hastalıklara sahip vatandaşlara maddi destek sağlamaktadır. 

Devlet, doğum yardımından fatura desteğine, gıda yardımından barınma yardımlarına kadar pek çok alanda vatandaşlara destek oluyor. Bu destekler kapsamında 3 bin 336 TL'ye kadar aylık ödeme sağlanıyor.

İşte ayrıntılar...

Bakanlık, 50'den fazla program yürütüyor. İşte devlet tarafından sağlanan çeşitli yardımlar:

GIDA YARDIMLARI: 18 yaşını doldurmuş tüm aile bireylerine ihtiyaçları doğrultusunda gıda yardımı yapılmaktadır. 

BARINMA YARDIMLARI: Ev onarımı için 75 bin lira, prefabrik ev için 150 bin lira, betonarme ev binaları için 200 bin liraya kadar, ancak yaşanmaz, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor. 

DOĞUM YARDIMI: Birinci çocuk ve sonrası için 300 Türk Lirası ve 600 Türk Lirası arasında sosyal yardım sunuluyor.

VEFAT YARDIMI: Kocası vefat edip başka bir geliri olmayan kadınlara iki ayda bir bin Türk Lirası şeklinde yardım yapılır. Anası, babası veya ikisi birden ölen çocuklara aylık 600 lira, akrabaları ölenlere aylık ylık bin 62 lira 68 kuruş kuruş ödeniyor.

EĞİTİM YARDIMLARI: İlkokul ve lise çağındaki çocukları için, çocuklarının örgün eğitimine devam etme kapsamında  aylık 90-150 TL desteğe ihtiyacı olan sosyal güvencesi olmayan aileler. 

DOĞALGAZ DESTEĞİ: Dar gelirli vatandaşlara fatura bedeline göre senelik olarak 450 Türk Lirası ve bin 150 Türk Lirası aralığında yardım sunuluyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ: Geliri düşük ailelere, ortalama 75 ila 150 kilovatsaate karşılık gelecek tutar kadar nakit desteği ödeniyor.

YAŞLI AYLIĞI: Herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan kişi ve eşini kapsayacak şekilde 65 yaş üstü vatandaşlara aylık bin 536 lira 70 kuruş yardım ücreti veriliyor.

ENGELLİ AYLIĞI: Sosyal güvencesi olmayan ve hanehalkı net geliri asgari ücretin altında olan engellilere aylık  aylık bin 226 lira 69 kuruş ve bin 840 lira aralığında maddi yardım sunuluyor. Engelli yakınlarına da aylık bin 226 lira 69 kuruş destek ödemesi yapılıyor.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM ÖDEMELERİ: Devlet, sosyal sigorta kapsamına girmeyen tüm vatandaşlara ayda 258 lira 84 kuruş yardım yapılıyor.

SAĞLIK VE GEBELİK YARDIMLARI: 0-6 yaş arası çocuklara ve hamilelere 100-500 lira  sağlık yardımı yapılır. 

KRONİK HASTALIK YARDIMLARI: Tüberküloz ve SSPE nedeniyle psikososyal ve ekonomik zarar gören hastalara aylık 3 bin 336 lira ve 3 kuruş maddi destek verilmektedir.

Emekli maaşında tarihin en büyük zammı yolda! İlaç gibi gelecek! İşte en düşük emekli maaşı...
Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olacak! Yeni asgari ücrette bunu kimse beklemiyordu! Şimdi açıklandı!
Ziraat, Vakıf, Halkbank, İş Bankası, Yapı Kredi derken en yüksek emekli promosyonu veren banka belli oldu!