27 / 04 / 2024

Müjde! GSS borçlarına af!

Müjde! GSS borçlarına af!

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar torba yasa ile borçlarından kurtulacak. Gelir testi yaptıranların geçmiş borçları af kapsamına alınacak. Borcu olanlar Nisan ayına kadar sağlık hizmeti alabilecek.



Geçtiğimiz hafta TBMM'de kabul edilerek yasalaşan torba kanun birçok avantajı beraberinde alınırken Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanları mutlu etti. 31 Ağustos tarihininden önce GSS prim borçlarının anaparasını 30 Nisan 2021'e kadar ödeyenlerin gecikme faizi ve cezaları af kapsamına alınacak. Sadece anapara tutarını ödemeleri gerekecek.

Takvim'de yer alan habere göre; sigortalı bir işte çalışmadığı için prim borcu olan kişiler daha önce hiç gelir testine girmemişler ise 31 Mart 2021'e 1 tarihine kadar gelir testi yaptırabilecekler. Kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunaraj gelir testi yaptıranların hane içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az çıkarsa prim borçları silinecek.

GSS prim borcu bulunanlar 30 Nisan 2021 tarihine kadar sağlık hizmeti alabilecek. 

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' yasalaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön