Kent Haberleri

Müjde seyyanen zam hesaplara o tarihte yatıyor! Kim ne kadar alacak?

TBMM Genel Kurulu'nda, memur ve emekli zam oranlarını da içeren yasa teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Bu kapsamda, zamlı maaşlarını alan milyonlarca memura, şimdi de ek bordro ile 14 günlük maaş farkı ve 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam yatacak.En düşük memur maaşının 22

TBMM Genel Kurulu'nda, memur ve emekli zam oranlarını da içeren yasa teklifinin görüşmeleri tamamlandı. En düşük memur maaşının 22.017 liraya çıkarılması ve emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını düzenleyen maddeler onaylandı. 

Yüzde 17,55 oranında zamlı maaşları hesaplarına yatan milyonlarca memura, şimdi de ek bordro ile 14 günlük maaş farkı ve 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam verilecek. Memur emeklilerin ise yüzde 25 zam farkı hesaplarını yatırılacak. Peki, seyyanen zam ve maaş farkı ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...
 

Ahaber'de yer alan detaylara göre, yaklaşık 3.5 milyon memurun enflasyon farkıyla yüzde 17.55 çıkan Temmuz zamları, ek iyileştirmelerle 22 bin TL'ye kadar yükseldi. Memurlara 8 bin 77 TL ilave seyyanen artış yapılırken, memur emeklilerine ise zam oranına 7.45 puan eklendi. 

KİME NE KADAR ÖDENECEK?

Memurlar 15 Temmuz'da yüzde 17.55 artışın yansıtıldığı maaşlarına kavuştu. Seyyanen zam olarak verilen 8 bin 77 TL'lik maaş kalemi ise yasa 15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlandığı için bu tarihe hesaplara yatırılmadı. Bu para gelecek günlerde memurların hesabına yatırılacak.

Öte yandan memurların 1-14 Temmuz arası için 14 günlük maaş farkı da hesaplarına yatırılacak. Bu fark, yüzde 17.55 artış üzerinden hesaplanacak. 8 bin 77 Türk Lirası tutarındaki seyyanen zam 15 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olduğu için, bu artış sebebiyle ise bir fark ödenmeyecek.

SEYYANEN MAAŞLAR NE ZAMAN YATIRILACAK?

Memur ve emekli maaşına zammı da kapsayan torba yasa teklifi dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Memura 8 bin 77 Türkl irası tutarındaki seyyanen zam ve 14 günlük maaş farkı için ek bordro düzenlenecek. Sonrasında da bu ödemeler yapılacak. Seyyanen ödemeden herhangi bir vergi, prim kesintisi olmayacak. Ödemenin 21 Temmuz'dan sonraki hafta içinde, 24-28 Temmuz arasında yapılacağı öngörülüyor.

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Mayıs'ta yüzde 100,1 arttı!

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Tuzla Tepeören Mahallesi 1/5000 ve ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!