29 / 04 / 2024

Müjde zamlı sosyal destek ödemeleri hesaplara yattı! Hemen şimdi PTT'den çekebilirsiniz...

Müjde zamlı sosyal destek ödemeleri hesaplara yattı! Hemen şimdi PTT'den çekebilirsiniz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda dar gelirlilerin çocuklarına sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek parası hesaplara yattı. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2023 Eylül ayı SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) ödemelerinin yatırıldığını duyurdu. Hesaplara yatırılan toplam paranın 579 milyon Türk Lirası olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre SED ödemeleri hesaplara yattı. 

Milyonlarca haneyi yakından ilgilendiren çocukların sosyal yönden desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla eylül ayı içerisinde 579 Milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını belirtti.

Müjde zamlı sosyal destek ödemeleri hesaplara yattı! Hemen şimdi PTT den çekebilirsiniz...

SED PARASI NE KADAR OLDU 2023?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) parası, bu sene Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan yüzde 17,44 zamla aynı oranda artırılarak ortalama olarak 3 bin 571 lira oldu.

SED ÖDEMESİ NASIL, NEREDEN SORGULANIR?

SED parasının ödenip ödenmediği e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu internet sitesi aracılığıyla öğreniliyor.

Müjde zamlı sosyal destek ödemeleri hesaplara yattı! Hemen şimdi PTT den çekebilirsiniz...

SED ÖDEMESİ ALMAK İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIYOR?

Söz konusu destek başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine kişi tarafından yapılıyor.

Öte yandan e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden de başvuru gerçekleştiriliyor.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen başvurularda, kendi bilgilerinizi sisteme dğru şekilde girerek başvuru yapabilirken, kurumlardan yapacağınız başvurularda şu belgeler isteniliyor:

İstenen belgeler şöyle:

T.C. kimlik numarası beyanı
Dilekçe
Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi
İŞKUR ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belge. 

Başvurunun ardından bir hafta içerisinde daha iyi bilgi alabilmek için yetkililer tarafından aranabilirsiniz. Görüşme ardından onaylanma süreci 2 haftaya kadar devam edebiliyor. Başvurunuzun sonucunu e-Devlet'ten kontrol edilebiliyor. 

Onaylanan başvuru sonrasında aylık olarak belirlenen günlerde PTT üzerinden para çekme işleminizi 7/24 gerçekleştirebilirsiniz. Destek ödemeleri her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen günlerde yapılıyor.


Geri Dön