28 / 04 / 2024

Müjdeyi Bakan Derya Yanık verdi! O Ödemelere yüzde 70 zam geliyor

Müjdeyi Bakan Derya Yanık verdi! O Ödemelere yüzde 70 zam geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yaptığı açıklamada, gelir desteği ödemelerinde yüzde 70'lik bir yükselişe gideceklerini ve yaşlılar için ücretsiz gezi olanağının devlet aracılığı ile karşılandığını açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...



Beşiktaş Etiler'de bir esnaf ziyareti yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Resmi Gazete'de yayınlanan gelir desteği ödemesi hususunda açıklamalar yaptı. Bakan Yanık, özellikle şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı yapan esnaflara sevindirici bir haber verdiğini söyledi. Engelliler ve yaşlılar için ücretsiz gezi olanağının devlet aracılığı ile karşılandığını ve bu sebeple şehir içi toplu taşıma hizmeti veren belediyelerin ve özel sektör taşımacılığı yapan firmaların ücretlerin yükseltilmesi talepleri olduğunu söyledi.

1 TEMMUZ İTİBARIYLA GELİR DESTEĞİNE ZAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2022 senesinde yapılan ücret yükselişlerinin tekrar güncellenmesi gerektiğini söyledi. Bakan Yanık, bu değişikliklerin Resmi Gazete'de yayınlandığını ve şehir içi toplu taşıma ile deniz yolu taşımacılığı yapan esnafların bundan yararlanacağını açıkladı.

Yeni düzenlemelere göre, şehir içi özel deniz yolu için yapılan ödeme 2,250 TL'den 3,275 TL'ye,  Ankara  ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma için uygulanan ödeme 2,992 TL'den 4,500 TL'ye, diğer büyük şehirlerde şehir içi toplu taşıma için uygulanan ödeme 2,250 TL'den 3,375 TL'ye, büyükşehir belediyesi olmayan şehirlerde ise şehir içi toplu taşıma için uygulanan ödeme 1,800 liradan 2,800 liraya yükseltildi.

Müjdeyi Bakan Derya Yanık verdi! O Ödemelere yüzde 70 zam geliyor

Bakan Yanık, bu gelir katkısı ödemelerinin 1 Temmuz 2023'ten itibaren geçerli olacağını söyledi. Ayrıca, engelliler ve yaşlılar için 2015 senesinden bu amana uygulanan ücretsiz gezi olanağıyla alakalı bilgi verdi. Bugüne dek toplamda 1 milyar 662 milyon TL ödeme verildiğini ifade eden Bakan Yanık, ilerleyen aşamada engelli ve yaşlı vatandaşların şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilmesi için katkıların belediyeler ve toplu taşıma şirketleri dahil tüm taraflarca devam ettirileceğini söyledi.

Müjdeyi Bakan Derya Yanık verdi! O Ödemelere yüzde 70 zam geliyor


Geri Dön