Ekonomi

Müjdeyi Bakan verdi! Emekliye “refah payı” ödenecek!

Emeklilerin enflasyon karşısında maaşlarının giderek erimesinin önüne geçecek düzenleme Temmuz ayında yapılacak. Milyonlarca emekliye nefes aldırması beklenen düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin duyurdu ve emeklilere “refah payı” ödeneceğini açıkladı. Fiyat artışlarının devam etmesi nedeniyle yapılan zamlar erimeye başladı

Yeni yılın gelişiyle birlikte asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından, iyileştirme amaçlı yeni düzenlemelerin de haberleri peş peşe geliyor.

 Fiyat artışlarının devam etmesi nedeniyle yapılan zamlar erimeye başladı. Emekliler maaşlarında iyileştirme beklentisini sürdürürken müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Son olarak  en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine getirilmesinin ardından  bundan daha yüksek maaş alsa da geçinmekte zorlanan emekliler de maaşlarının iyileştirilmesi beklentisini taşıyor.

 

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli kesimlerin durumlarının iyileştirilmesine yönelik de talimat vererek, emeklilere refah payı ödenmesi için gerekli çalışmaların başlatılması için düğmeye bastı.

Asgari ücretliye ek zam yapılmasına yönelik atılacak adımları yönelik beklentilere yönelik Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması da netliğe kavuşmuş oldu. Buna göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını tamamlayarak, Temmuz ayında yapılacak zammı enflasyon oranında belirleyecek.

Emeklilere yönelik iyileştirmeleri Habertürk kanalında katıldığı canlı yayında anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de,  emeklileri rahatlatacak düzenlemelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

EMEKLİLERİN SORUNLARI TEK TEK ÇÖZÜLECEK

Emeklilerin  yaşadığı sorunlarını birer birer çözeceklerini belirten Bakan Bilgin, bu kapsamda atacakları adımlardan birinin de  emeklilere refah payı ödenmeye başlanması olacağını kaydetti.  Refah payı ödemesinin ayrıntılarını paylaşan Bakan Bilgin,  "Türkiye’de toplam 15 milyon emeklimiz bulunuyor.  7 bin 500 lira üzerinden aylık alan emeklilere refah payı ödemesi yapılacak” diye konuştu.

Yaklaşık 6 milyon emekliyi etkileyecek düzenlemeye yönelik bilgiler veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yeni gelişmeden bir konuşmasında bahsettiğini de hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız emeklilere yönelik yapılacak çalışmaları benden istedi. Çalışanlarımızın 6 ayda bir, bunlar arasında özellikle kamu çalışanları, emekliler gibi kesimler için de geçerli olmak üzere, maaşlarıyla ilgili düzenleme yapıyoruz” dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temmuz ayında kamu çalışanları, emekliler dahil tümünü kapsayan oranlara yönelik düzenleme gerçekleştireceğiz. Bu düzenlemenin ardından maaş grubuna aşağıda bulunanları yukarıya, yukarıdaki dilimde olanları biraz daha yukarıya taşıyacağız.  Bu düzenlemeyi Temmuz'da yasal olarak gerçekleştiriyoruz.  Ödenecek refah payını bu kez farklılaştırarak 7 bin 500 TL üzerinde alanların da maaşlarını değiştirecek şekilde düzenliyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 lira  emekli maaşı alan  9 milyon kişi var. Tüm Türkiye’de ise toplam 15 milyon emeklimiz bulunuyor. 7 bin 500 lira üzerinden aylık ödenen emekliler için refah payı verilecek."

Memura sevindirici haber…  “Büyükşehir Zammı”  yapılacak!

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!