26 / 06 / 2024

Mülk sahibi olmak isteyip kredibilitesi yetmeyenler için yeni formül!

Mülk sahibi olmak isteyip kredibilitesi yetmeyenler için yeni formül!

Konut ya da iş yeri satın almak isteyenler, kredibiliteleri yetmediği için bankalardan olumsuz cevap alabiliyor. Böyle bir durumda karamsarlığa düşülmemesi gerektiğini söyleyen girişimci Serkan J. İnci, çözüm yolunu anlattı.  



Yüksek faizler ve getirilen sınırlamalar nedeniyle kredi almak için başvuran birçok kişi, kredibilitesi yetmediği için olumsuz cevapla karşılaşıyor. Bu durumda ev, iş yeri alma hayallerini erteleyenler, kiracı olmaya devam ediyor. Peki bu sonuçla karşılaşanlar ne yapalibilir?

Amerika’da yaşaşan 236 bin takipçili girişimci Serkan J. İnci, https://x.com/srkninci X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, serbest piyasada çözümlerin bitmediğini söyledi. İnci, 2 yıl önce dükkan almak için kurduğu şirkete kredi verilmediğinde hayata geçirdiği yöntemi takipçileriyle paylaştı. “Amerika serbest piyasa ve kreatif çözümler bitmez; Yerin sahibine gidip 20 yıl taksitli ama 2 yıl sonra tam ödemeli bir sözleşme imzaladık. 2 yılın sonunda şirket çalıştı, finans geçmişi oluşturdu. Şirket adına bankaya başvurduk ve bugün 20 yıl vadeli mortgage kredisini şirket adına aldık, satışı gerçekleştirdik. Satıcı parasının tamamını aldı, biz ise mülkün tamamını. Bu sürede iş yerinin artan değeri cebimize kaldı… Amerika… Fırsatlar ülkesi” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Mevduat faizlerinde Haziran 2024 değişikliği! 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi belli oldu! Hemen bakın!

Evini ve arabasını satan parasını TL'de mi tutuyor?

1 milyon TL konut kredisinin en az ödeme miktarı ne kadar? 

 


Geri Dön