30 / 04 / 2024

Multi Türkiye Gayrimenkul Fonu'na Kanada'dan ortak

Multi Türkiye Gayrimenkul Fonu'na Kanada'dan ortak

Multi Turkmall, 4.3 Milyar Euro'luk tamamlanma değerine sahip projelerini ve yatırımlarını “Multi Türkiye Gayrimenkul Fonu” altında lanse etti.



Canada Pension Plan (CPP) Yatırım Kurulu, 250 milyon €'luk bir kaynak taahhüdüyle Multi Turkmall Gayrimenkul Fonu'na ilk kurucu yatırımcı oldu.

Çoğunluk hisseleri Multi Turkmall'da

Multi Turkmall, Multi Türkiye Gayrimenkul Fonu için CPP'den sonra ikinci bir kurucu yatırımcı ile müzakerelerin sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, Fon'un çoğunluk hisselerinin Multi Turkmall'da olacağı belirtilerek ilave yatırımcılarla yıl sonundan önce anlaşmaya varılabileceği bildirildi ve Morgan Stanley'in Fon'un tek finansal danışmanı olduğunun da altı çizildi.

Türkye'nin en geniş perakende gayrimenkul portföyü
Multi Türkiye Gayrimenkul Fonu tamamlanmış, inşaat halinde ve geliştirme aşamasında 21 Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezini* içermektedir. Fon'un kurulmasıyla Türkiye'deki en büyük ticari gayrimenkul portföyü yaratılmış ve Fon 2008 yılında Türk gayrimenkul pazarında açıklanan en yüksek yabancı sermaye yatırımı olmuştur. Fon'un portföyünde, 2009 yılında açılacak olan, 178.000 m2'lik Avrupa'nın üçüncü en büyük Alışveriş ve Yaşam Merkezi Forum İstanbul, yine İstanbul'un en büyük merkezlerinden biri olacak Forum Bakırköy ile Forum TEM - İstanbul da yer almaktadır.

CPPIB 117.4 Milyar $'lık fon idare ediyor
Kuzey Amerika'nın önde gelen kurumsal gayrimenkul yatırımcılarından biri olan ve 117,4 Milyar Kanada Doları değerine sahip CPP fonunu idare eden Canada Pension Plan Investment Board'un (CPPIB) Gayrimenkul Yatırımları Kıdemli Başkan Yardımcısı Graeme Eadie, Multi'nin, alışveriş merkezleri konusunda olağanüstü perakende gelişim portföyüne sahip olması nedeniyle bu yatırıma yönlendiklerini belirterek “Bu yatırım, bizim için Avrupa'da gelişmekte olan en ümit verici pazarlardan birinde uzun vadeli yatırım yapmak için eşsiz bir fırsattı.”dedi.

Multi Turkmall'un rakipsiz pozisyonu
Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu ise, “Bu oluşum, Multi Turkmall'un Türkiye'deki rakipsiz pozisyonunun bir teyididir ve Multi'nin Avrupa çapındaki perakende geliştirme kalitesinin gücünü yansıtmaktadır” diye konuştu.

* Multi Turkmall Gayrimenkul Fonu kuruluşu esnasında; Forum Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin, Commerz Grundbesitz-Investmentgesellschaft GmbH'ye satışı gerçekleşmiş olduğundan Forum Bornova bu fona dahil değil.

Geri Dön