Genel

Multi Turkmall, Forum Gaziantep'in temelini attı

Forum Gaziantep Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin temeli, 3 Temmuz Perşembe günü yapılan törenle atıldı.

2009 yılında hizmete açılacak olan Forum Gaziantep, sadece kentin değil bölgenin buluşma noktası olacak.

Türkiye'nin lider proje geliştirme şirketi Multi Turkmall'un Güneydoğu Anadolu'daki projesi olan Forum Gaziantep'in temeli atıldı. 44.000 m2 kiralanabilir alana sahip olacak projenin temel atma töreni, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu'nun katılımıyla,  3 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirildi. Toplam yatırım değeri 120 Milyon Avro olan proje, 2009 yılında hizmete açılacak.

İpek Yolu'ndan Forum Gaziantep'e!

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan `Dünyanın Gözbebeği Şehri Gaziantep', ilk uygarlıkların doğup geliştiği Mezopotamya ve Akdeniz arasındaki, batıya giden yolların kavşak noktası konumundaydı ve zaman içinde ülkemizin en önemli ticari merkezlerinden biri oldu. Gaziantep, yaklaşık 1.5 milyon nüfusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 7. büyük kenti olup, nüfusu, ekonomik yapısı, tarihi zenginlikleri, turizm potansiyeli, üniversitesi, modern şehir merkezi  ve Büyükşehir statüsü ile metropol kent konumunda.

İpek Yolu'ndan bugüne ticari merkez konumundaki şehrin yeni buluşma noktası olacak olan Forum Gaziantep, çevresinde yer alan alışveriş alanları, tren istasyonu, kamu binaları, stadyum, arkeoloji ve mozaik müzeleri ile yoğun araç ve yaya trafiğine, kent merkezindeki konumu ile de mükemmel erişilebilirliğe sahip. Kentin en merkezi ve değerli alanında bulunan proje, Gaziantep'in en prestijli ve güçlü çekim merkezlerinden biri olacak. Coğrafi yönden GAP'ın giriş kapısı, sanayisi ve ticari hacmi ile de GAP kalkınmasında temel teşkil eden Gaziantep, ekonomik yönden çevresindeki 18 ili etkisi altında tutuyor. Forum Gaziantep'in çekim alanı da sadece Gaziantep'i  değil tüm bu  çevre illeri de kapsıyor.

Kente yepyeni bir soluk!

1.500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak ve yaklaşık 44.000 m2 kiralanabilir alana sahip olacak Forum Gaziantep, 3 katlı bir alışveriş ve eğlence merkezi olarak tasarlandı. Modern yapısı, ulusal ve uluslararası markaları ve eğlence olanaklarıyla ziyaretçilerine keyifli anlar sunacak olan  projede, çok salonlu sinema ve çeşitli eğlence olanaklarının yanı sıra büyük bir hipermarket, yapı market ve restoranlar ile yaklaşık 1.500 araçlık kapalı otopark yer alacak. Konsept tasarımı Hollandalı T+T Design, mimarisi Türk ERA Mimarlık, ve uygulama projesi Türk MM Proje tarafından gerçekleştirilen Forum Gaziantep'in tasarımı, modern özellikler ile birlikte yerel mimari unsurları da yansıtıyor.

Forum Gaziantep'in çok özel bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu " Forum Gaziantep, perakende sektörüne ve kent yaşamına bambaşka bir soluk getirecek, çevre iller de bu çekim gücünden etkilenecek. 120 Milyon Avro yatırım yaptığımız projenin 1500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak olması da Multi Turkmall için büyük mutluluk." yorumunu yaptı.