Genel

Multi Turkmall, Libya'da üç AVM kuracak

Alışveriş merkezleri yatırımcısı Multi Turkmall'un İcra Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, Libya pazarına açılacaklarını söyledi

Eyüboğlu, Turkmall olarak Libya hükümetinin Ekonomik ve Sosyal Geliştirme Fonu ile yüzde 50-50 ortaklıkla Libya'da, temeli eylülde atılacak üç alışveriş merkezi için 500 milyon euro'nun üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi.
Yatırım anlaşmasına ilişkin imzalar ise Türk perakende dünyasının patronlarını buluşturan Soysal Danışmanlık'ın `Perakende Liderleri Konferansı'nda atıldı. Alışveriş merkezleri için arazilerin de alındığını söyleyen Eyüboğlu, Forum adını çok sevdikleri için Libya'da da bu marka altında büyüyebileceklerini söyledi.
Eyüboğlu, "Libya için 3 alışveriş merkezi projemiz var. Libya'daki 2 projemiz başkent Trablus'ta, bir projemiz ise Bingazi'de olacak. Her biri yaklaşık 220 milyon euro olan Trablus'taki 2 projemizin temelini Libya'daki devrimin 40. yıl dönümü olan Eylül ayında atacağız. Araziyi aldık, etrafını çevirdik" dedi. Yurtdışı yatırımlar için Turkmall Platformu kurduklarını söyleyen Eyüboğlu şöyle konuştu:

Suriye ve İran da var
"Şu anda üzerinde durduğumuz pazar Libya... Libya çok bakir bir pazar. Hiç alışveriş merkezi yok. Orada perakende daha yeni başlıyor ve Türk perakendecisine çok yer var.
Libya, İstanbul'dan sadece 2.5 saat uzaklıkta. Türk perakendecisine gerçekten kucak açmış durumda. Bu yıl 2 projenin inşaatına başlayıp Türk perakendecileri orada görmek istiyoruz. Suriye ve İran gibi ülkelerde de Türk perakendecisine pazar açmak için uğraşıyoruz.
Alışveriş merkezleri ve perakendeciler arasında bir yatırım işbirliği olacağına inanıyoruz. Bu nedenle sadece yurtdışı işi için Turkmall Platformu kurduk."
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Turkmall Libya'ya 500 milyon euro yatıracak, 3 AVM açacak
 
Alışveriş merkezleri yatırımcısı Multi Turkmall CEO'su Eyüboğlu, Perakende Liderler Zirvesi'nde, dünya üzerinde rekabetin daha az olduğu noktaları araştırmaya başladıklarını, Libya'da, Libya Devlet Fonu ile ortak 3 alışveriş merkezi kuracaklarını açıkladı. Libya'nın hiç alışveriş merkezi olmayan, çok bakir bir pazar olduğunu ifade eden Eyüboğlu, 'Orada perakende yeni başlıyor, Türk perakendecisine çok yer var. Libya, İstanbul'dan sadece 2,5 saat uzaklıkta. Bu yıl 2 projenin inşaatına başlayıp Türk perakendecileri orada görmek istiyoruz' dedi.

Yurtdışı işi için Turkmall Platformu'nu kurduklarını vurgulayan Eyüboğlu, uygulamayı planladıkları kazan-kazan modelini şöyle anlattı: 'Bir şirket kurduk. Bu platform ile Türk perakendecisine yurtdışında kolaylık sağlayıp, finansman imkanı yaratıp büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz. Gireceğimiz yeni ülkelerde perakendecilerle yaptığımız işbirliğini ortaklık haline getirebiliriz.' Libya'daki projelerin ikisinin Trablus'ta, birinin de Bingazi'de olacağını anlatan Eyüboğlu, 'Yatırım 500 milyon euroyu geçecek. Trablus'taki 2 projenin temelini eylülde atacağız'' diye konuştu.
Libya'nın Tunus ve Mısır sınırlarında alışveriş merkezi yapma konusunda da aynı fondan teklif aldıklarını söyleyen Eyüboğlu, 'Düşünme aşamasındayız. Suriye ve İran pazarlarına da bakıyoruz. Afrika da büyüyebileceğimiz bir pazar' diye ekledi.

Forum'lara özel Bonus Card çıktı
Garanti Bankası ile Multi Turkmall, tüm alışverişlerin yanı sıra Forum alışveriş ve yaşam merkezlerinde farklı fırsatlar yaratan Forum Bonus Card'ı kullanıma sundu. Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, Forum Bonus Card'ın alışveriş merkezlerine özel ''ilk'' ve ''tek'' kredi kartı olma özelliği taşıdığını belirterek, Bonus Card'ın altyapısıyla, Forum AVM'lerin ayrıcalığını birleştiren Forum Bonus Card'ın kullanıcılara ''bonus''un yanında, yeni bir puan türü olan ''forum puan'' kazandıracağını ifade etti.

İş Bankası işlemlerden masraf almayacak
Türkiye İş Bankası, düzenlediği yeni kampanya ile Bankamatik, İnternet şubesi ve İşCep'ten yapılan havale işlemleri ile şubelerden yapılan çek tahsilatı işlemlerinden alınan masraf ve komisyon oranını sıfıra indirdi. 31 Aralık 2009'a kadar sürecek kampanya kapsamında bankamatik cihazlarından yapılan 'TL Havale, Kartsız ve Kartlı Cebe Havale, Kartsız ve Kartlı Para Yatırma' işlemleri ile İnternet şubesi ve İşCep kanallarından yapılan 'Cebe Havale' ve diğer TL havale işlemlerinden, herhangi bir masraf veya komisyon tahsil edilmeyecek. 
Bununla birlikte Türk Lirası banka çeklerinin, ibraz edildiği şubedeki bir hesaba aktarılması halinde de herhangi bir masraf ve komisyon bedeli talep edilmeyecek. Bu uygulama, tüm yurtiçi banka çekleri için geçerli olacak. Şenay Büyükköşdere/Akşam

Turkmall'dan Libya'ya 500 milyon dolarlık alışveriş merkezi

Alışveriş merkezleri yatırımcısı Multi Turkmall'un İcra Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, yabancı ortakları Multi'siz Turkmall olarak Libya'da toplam 500 milyon Euro'luk üç alışveriş merkezi yapacaklarını söyledi.

Eyüboğlu, Libya'daki alışveriş merkezlerini, Libya Hükümeti'nin Ekonomik ve Sosyal Geliştirme Fonu ile yüzde 50-50 ortak yatırımla kuracaklarını belirtti. Libya Fonu ile ortaklık ve yatırım anlaşmasına ilişkin imzalar, Türk perakende dünyasının temsilcilerini buluşturan Soysal Danışmanlık'ın 'Perakende Liderler Konferansı'nda atıldı.

Rekabet daha az

Türk perakendecisinin para kazanabileceği, rekabetin daha az olduğu ve daha rahat büyüyebileceği noktaları araştırmaya başladıklarını söyleyen Levent Eyüboğlu, bu nedenle Libya pazarına açılmak istediklerini belirtti. Türk perakendecileri Libya'da görmek isteyen ve tanışmak için Cannes'daki toplantıya katılan Libyalılar ülkelerinde pek bilinmeyen organize perakende işinde Türkler'den öğrenecekleri çok şey olduğunu söyledi.

Türkler öncülük etsin

Libya Ekonomik ve Sosyal Geliştirme Fonu (devlet fonu) teknik ve ticari danışmanı Hamdi Burwag, Libya'da büyük potansiyel olduğunu belirtirken, Türk firmalarının buna öncülük etmesini istedi. Libya'da batılı anlamda alışveriş merkezleri olmadığını söyleyen Burwag, "Turkmall ile bu işe giriyoruz. Libya bu konuda çok kararlı ve yol almak istiyor. Tüm çok mağazalı uluslararası ve ulusal markaları Libya'da ağırlamaktan sevinç duyacağız" dedi. her türlü yasal zeminin hazır olduğunu söyleyen Burwag, mevcut yasaların elden geçirildiğini ve herkesin yatırım için güven duyacağı ortamın yaratıldığını söyledi.

Trablus ve Bingazi'de

Libya için üç alışveriş merkezi projelerinin olduğunu söyleyen Levent Eyüboğlu, projelerden ikisinin başkent Trablus'ta, birini de Bingazi'de gerçekleştirileceğini belirtti. Eyüboğlu, "Her biri yaklaşık 220 milyon Euro olan Trablus'taki iki projemizin temelini Libya'daki devrimin 40'ıncı yıldönümü olan eylül ayında atacağız. Araziyi aldık, etrafını çevirdik. Libya'daki yatırım toplamda 500 milyon Euro'nun üzerinde" dedi.

Forum'u kullanacağız

'Forum' adını çok sevdikleri için Libya'da da bu marka altında büyüyebileceklerini belirten Eyüboğlu, şöyle konuştu: "Trablus'taki iki alışveriş merkezinin büyüklüğünün 60-80 bin metre kare arasında değişecek. Libya'ya yatırımcı olarak gitmemiz, Türk perakendecilere çok yarayacak. Bu alışveriş merkezlerinde oradaki halkın yüzde 80'ine hitap eden ürünler olacak. Ayrıca oraya gitmek isteyen firmalar da var. Libya'daki projelerde başka ortaklık isteyen olursa bakacağız. Libya'nın Tunus ve Mısır sınırlarında alışveriş merkezi yapma konusunda da bu fondan teklif geldi. Düşünme aşamasındayız."

Libya bakir bir pazar, İran ve Suriye sırada

LEVENT Eyüboğlu, Libya'nın çok üzerinde durdukları bir pazar olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Libya çok bakir bir pazar. Hiç alışveriş merkezi yok. Orada perakende daha yeni başlıyor ve Türk perakendecisine çok yer var. Libya, İstanbul'dan sadece 2.5 saat uzakta. Türk perakendecisine gerçekten kucak açmış durumda. Bu yıl iki projenin inşaatına başlayıp Türk perakendecileri orada görmek istiyoruz. Suriye ve İran gibi ülkelerde de Türk perakendecisine pazar açmak için uğraşıyoruz. Türk perakendecileri de henüz Libya pazarını bilmiyor."

Yurtdışına açılmak isteyenin yanındayız

YURTDIŞI işi için Hollanda merkezli Turkmall Platformu'nu kurduklarını söyleyen Levent Eyüboğlu, "Alışveriş merkezleri ve perakendeciler arasında bir yatırım işbirliği olacağına inanıyoruz. Bu platformla Türk perakendecisine yurtdışında kolaylık sağlayıp, finansman imkanı yaratıp büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz. Platformun yapısı Shaya Grubu'nun yapısına benziyor. Perakendecilerle birlikte büyümeyi planlıyoruz. Shaya'nın da altında bir çok alt marka var" diye konuştu.
Hürriyet

Afrika'nın geleceği çok parlak Libya'da alışveriş merkezi kuracağız
 
Yaşanan küresel krizden herkes kendine göre dersler çıkarıyor. Son yıllarda sayıları hızla artan ve müşteri bulmakta zorluk çeken alışveriş merkezleri yeni çıkış yolları arıyor. 
 
Hollandalı Multi Corporation'un Türkiye iştiraki olan gayrimenkul şirketi Multi Turkmall da krizden olumsuz etkilenmemek için yeni projeler üretiyor. Garanti Bankası ile Multi Turmall ürünü olan Forum Bonus Card'ın tanıtımı Cannes'da yapıldı. Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu da Perakende Liderler Konferansı'nda yaptığı konuşmada hem krizin hem de bu dönemin öğrettikleri nedeniyle bazı projelerini yavaşlattıklarını ve bazı şehirlerde gereksiz rekabet oluşturmamak için daha dikkatli davranmaya başladıklarını söyledi.

Eyüboğlu, Türk perakendecisinin para kazanabileceği, rekabetin daha az olduğu ve daha rahat büyüyebileceği noktaları araştırmaya başladıklarını dile getirerek, "Şu anda üzerinde durduğumuz pazar Libya. Libya çok bakir bir pazar. Hiç alışveriş merkezi yok. Orada perakende daha yeni başlıyor ve Türk perakendecisine çok yer var. Libya, İstanbul'dan sadece 2,5 saat uzaklıkta. Bu yıl 2 projenin inşaatına başlayıp Türk perakendecileri orada görmek istiyoruz." şeklinde konuştu. Sadece yurtdışı işi için Turkmall Platformu kurduklarını anlatan Eyüboğlu, bununla Türk perakendecisine yurtdışında kolaylık sağlayıp, finansman imkanı desteği vererek büyümesine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Multi Turkmall Üst Yöneticisi Eyüboğlu, "Libya için 3 alışveriş merkezi projemiz var. Libya'daki 2 projemiz başkent Trablus'ta, bir projemiz ise Bingazi'de olacak. Her biri yaklaşık 220 milyon Euro olan Trablus'taki 2 projemizin temelini Libya'daki devrimin 40. yıldönümü olan eylül ayında atacağız. Araziyi aldık, etrafını çevirdik. Libya'daki yatırım toplamda 500 milyon Euro'nun üzerinde." şeklinde konuştu.

Trablus'taki 2 alışveriş merkezinin büyüklüğünün 60-80 bin metrekare arasında değişeceğini, "Forum" adını çok sevdikleri için Libya'da da bu marka altında büyüyebileceklerini ifade eden Eyüboğlu, Libya'ya yatırımcı olarak gitmelerinin, Türk perakendecilere çok yarayacağını, söz konusu alışveriş merkezlerinde oradaki halkın yüzde 80'ine hitap eden ürünler olacağını bildirdi. Eyüboğlu, söz konusu alışveriş merkezleri için Libya Ekonomik ve Sosyal Gelişme Fonu ile yapacakları ortaklığın yüzde 50-50 olduğunu anlattı. Eyüboğlu, "Libya'daki projelerde ortaklık isteyen olursa bakacağız. Libya'nın Tunus ve Mısır sınırlarında alışveriş merkezi yapma konusunda da bu fondan bize teklif geldi. Düşünme aşamasındayız." diye konuştu.  (Zaman)

Türk perakendeciler Turkmall ile Libya'ya perakendeciliği öğretecek

Toplam 500 milyon avro değerinde üç adet alışveriş merkezi yapmak için Libya devletiyle ortaklık kuran Turkmall, organize perakendeciliği Libya'ya taşıyor. Libya Ekonomik ve Sosyal Yardım Fonu danışmanı Hamdi Burwag, 'Türk perakendecileri bekliyoruz. Libya, Türk firmaları için krizde en doğru adres' dedi

Alışveriş merkezleri yatırımcısı Multi Turkmall'un İcra Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, Türk perakendecisinin para kazanabileceği, rekabetin daha az olduğu ve daha rahat büyüyebileceği noktaları araştırmaya başladıklarını dile getirerek, bu nedenle Libya pazarına açılacaklarını söyledi.
Eyüboğlu, Turkmall olarak Libya hükümetinin Ekonomik ve Sosyal Geliştirme Fonu ile yüzde 50-50 ortaklıkla Libya'da alışveriş merkezi yatırımlarına gireceklerini, toplam üç alışveriş merkezi için 500 milyon avronun üzerinde bir yatırım bedeli belirlediklerini açıkladı.

Burwag: Türkleri bekleriz
Libya Fonu ile ortaklık ve yatırım anlaşmasına ilişkin imzalar da Türk perakende dünyasının patronlarını buluşturan Soysal Danışmanlık'ın `Perakende Liderler Konferansı'nda atıldı. Türk perakendecileri Libya'da görmek isteyen ve tanışmak için Cannes'daki toplantıya katılan Libyalılar ülkelerinde pek bilinmeyen organize perakende işinde Türkler'den öğrenecekleri çok şey olduğunu belirtti.
Libya Ekonomik ve Sosyal Geliştirme Fonu (devlet fonu) teknik ve ticari danışmanı Hamdi Burwag, Libya'da büyük potansiyel olduğunu belirtirken, Türk firmalarının buna öncülük etmesini istedi.
Burwag, "Batılı anlamda alışveriş merkezleri Libya'da yok, biz Turkmall ile bu işe giriyoruz. Libya bu konuda çok kararlı ve yol almak istiyor. Tüm çok mağazalı uluslararası ve ulusal markaları Libya'da ağırlamaktan sevinç duyacağız. Her türlü yasal zemin hazır. Mevcut yasalar elden geçirildi ve herkesin yatırım için güven duyacağı ortam yaratıldı" diye konuştu.

Forum ismi kullanılacak
Levent Eyüboğlu da şunları söyledi: "Libya için üç alışveriş merkezi projemiz var. Libya'daki iki projemiz başkent Trablus'ta, bir projemiz ise Bingazi'de olacak. Her biri yaklaşık 220 milyon avro olan Trablus'taki iki projemizin temelini Libya'daki devrimin 40. yıl dönümü olan eylül ayında atacağız. Araziyi aldık, etrafını çevirdik. Libya'da üç alışveriş merkezi için yatırım toplamda 500 milyon avronun üzerinde" şeklinde konuştu.
Trablus'taki iki alışveriş merkezinin büyüklüğünün 60-80 bin metrekare arasında değişeceğini, `Forum' adını çok sevdikleri için Libya'da da bu marka altında büyüyebileceklerini ifade eden Eyüboğlu, Libya'ya yatırımcı olarak gitmelerinin, Türk perakendecilere çok yarayacağını, söz konusu alışveriş merkezlerinde oradaki halkın yüzde 80'ine hitap eden ürünler olacağını bildirdi.
"Oraya gitmek isteyen firmalar var" diyen Eyüboğlu, söz konusu alışveriş merkezleri için Libya Ekonomik ve Sosyal Gelişme Fonu ile yapacakları ortaklığın yüzde 50-50 olduğunu anlattı. Eyüboğlu, "Libya'daki projelerde başka ortaklık isteyen olursa bakacağız. Libya'nın Tunus ve Mısır sınırlarında alışveriş merkezi yapma konusunda da bu fondan bize teklif geldi. Düşünme aşamasındayız" diye konuştu.

Sırada iran ve Suriye var
Eyüboğlu Libya'yı çok önemsemelirin nedenlerini de şöyle anlatıt: "Şu anda üzerinde durduğumuz pazar Libya... Libya çok bakir bir pazar. Hiç alışveriş merkezi yok. Orada perakende daha yeni başlıyor ve Türk perakendecisine çok yer var. Libya, İstanbul'dan uçakla sadece 2.5 saat uzaklıkta, direkt uçuş var. Türk perakendecisine gerçekten kucak açmış durumda. Bu yıl iki projenin inşaatına başlayıp Türk perakendecileri orada görmek istiyoruz. Suriye ve İran gibi ülkelerde de Türk perakendecisine pazar açmak için uğraşıyoruz. Türk perakendecileri henüz Libya pazarını bilmiyor."

Açılmak isteyen gelsin
Alışveriş merkezleri ve perakendeciler arasında bir yatırım işbirliği olacağına inanıyoruz. Bu nedenle sadece yurtdışı işi için Turkmall Platformu kurduk. Bir şirket kurduk. Bu platform ile Türk perakendecisine yurtdışında kolaylık sağlayıp, finansman imkanı yaratıp büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye dışında gireceğimiz yeni ülkelerde perakendecilerle yaptığımız işbirliğini farklı boyutlara, ortaklık haline getirebiliriz."
Kurulan şirketin Hollanda merkezli olacağını söyleyen Eyüboğlu, "Bulunduğumuz ülkelerde Türk perakendeciler yatırım yapmak isterlerse biz onlara gereken finansal ve hukuksal desteği vereceğiz. Büyük ortak da olabiliriz küçük ortak da. Private equity gibi çalışacağız" dedi. Platformun Shaya Grubu'nun yapısına benzediğini vurgulayan Eyüboğlu, "Bu şekilde perakendecilerle birlikte büyümeyi planlayoruz. Shaya grubunun da altında bir çok alt marka vardır" dedi.

Forum İstanbul açılıyor
Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu şu anda Türkiye'nin dört bir yanında altı Forum alışveriş ve yaşam merkezi bulunduğunu hatırlatarak, 16 Forum alışveriş merkezinin ise inşa ve proje geliştirme aşamasında olduğunu, bunlardan ikisini bu yılın sonuna kadar hizmete açacaklarını, söz konusu alışveriş merkezlerinin bitmesiyle Türkiye nüfusunun yüzde 70'ine hitap ediyor olacaklarını bildirdi.
Levent Eyüboğlu, Forum alışveriş merkezlerini her yıl 60 milyon kişinin ziyaret ettiğini, 16 alışveriş merkezini de tamamladıklarında bu sayının en az 150 milyon olacağını belirterek, "Hedefimiz, müşteri tabanı oluşturmak.
Levent Eyüboğlu, alışveriş merkezlerindeki cirolarının ve müşterilerinin arttığını da vurguladı. Eyüboğlu, 2009'daki en önemli yatırımlarının Forum İstanbul olduğunu, Forum İstanbul'un ekim ayında kapılarını açacağını bildirdi.
Eyüboğlu son olarak, "Forum İstanbul da açıldıktan sonra bu, Bonus ile ortak çıkardığımız kredi kartı gözde ödeme sistemlerinden olacak" şeklinde konuştu.

Sezgin: Türkiye'de ortalama kart limiti 1800 TL
Garanti Bankası ile gayrimenkul şirketi Multi Turkmall, Forum Bonus Card'ı kullanıma sundu. Tüm alışverişlerin yanı sıra Forum alışveriş ve yaşam merkezlerinde (Forum AVM) farklı fırsatlar yaratan Forum Bonus Card, alışveriş merkezlerine özel ilk ve tek kredi kartı olma özelliği taşıyor. Bonus Card'ın altyapısıyla, Forum AVM'lerin ayrıcalığını birleştiren Forum Bonus Card, kullanıcılara bonus'un yanında, yeni bir puan türü olan `forum puan' kazandıracak. Forum Bonus Card'ın tanıtımı Soysal Danışmanlık'ın Cannes'da düzenlediği Perakende Liderler Konferansı'nda yapıldı. Tanıtımda konuşan Garanti Ödeme Sistemleri İcra Kurulu Başkanı (CEO) Mehmet Sezgin, Garanti Ödeme Sistemleri olarak en büyük başarılarının, iş yeri, banka ve müşterileri arasında kurdukları `sağlam köprü' olduğunu söyledi.
Sezgin, Bonus Card'la şu ana kadar yaklaşık 3 milyar lira bedava alışveriş fırsatı yarattıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bonus'la tüketicilere bedava alışveriş fırsatı sunarken üye iş yerleri için de ciddi bir gelir kaynağı yarattık. Türkiye'deki en büyük alışveriş merkezi zincirini kuran Multi Turkmall ile birlikte yarattığımız Bonus altyapısına sahip yeni ürünümüz Forum Bonus Card ile tüketicilere artı değer yaratmanın yanı sıra üye iş yerlerine verdiğimiz desteği daha da ileriye taşıyarak yeni bir modeli pazara sunuyoruz. Bugüne kadar sadakat programları iş yeri veya kategori bazlı işliyordu. Forum Bonus Card ile bir ilke daha imza atarak Bonus'un mevcut kazandırma yapısına, lokasyona özel bir kazandırma özelliği eklemiş olduk. İki farklı puan kazandıran yeni sistemin tıpkı Bonus'ta olduğu gibi, ödeme sistemleri sektörüne yeni bir açılım getireceğini, bu yeni açılımla, pazarın segmente edilmiş hedefler sayesinde daha da büyüyeceğini öngörüyoruz."

Kapıda okuyan kart
Mehmet Sezgin, tüketicinin lehine yapılan programların başarı elde ettiğini, dünyada da uzun vadeli, müşterisini tanıyan ve tüketiciye katkı sağlayan programların önde yer aldığını kaydetti. Sezgin, bir soru üzerine, "Yapmak istediğimiz bir şey var; öyle bir temassız teknoloji olsun ki kişi mağazaya girdiğinde dedektörler tarafından tanınsın ve kasaya geldiğinde ona ismiyle hitap edilsin. Bu teknolojiyi henüz kartın üzerine koymadık" şeklinde konuştu.
Türkiye'deki kredi kartı modellerinin yurtdışına ihracıyla ilgili bir soru üzerine Sezgin, "Hindistan önümüzdeki dönemde bizim modeli alabilecek ve bunu yapabilecek ülkelerin başında geliyor" dedi. Kredi kartının Anglo Sakson ülkelerde borçlanma aracı olduğunu ifade eden Sezgin, "Türkiye'de kredi kartı bayağı bir ödeme aracı, sadakat aracı..." şeklinde konuştu.

Limit kullanım yüzde 40
Sezgin, Türkiye'de geçen yıl yüzde 30 artan kredi kartı harcamalarının bu yılın ilk dört ayında yüzde 11 yükseldiğini dile getirerek, Türkiye'de kredi kartı limitinin ortalama bin 800 lira, limit kullanım oranının ise yüzde 40 civarında olduğunu bildirdi. Verilen bilgiye göre, Forum Bonus Card, düzenlenecek kampanya, etkinlik ve sürprizlerin yanı sıra özel kulüplere katılma hakkı verecek. Ayrıca, Forum AVM'lerdeki tüm mağazalarda artı bir taksit imkânı sunacak. (Radikal)