Sektörel

Münir Karaloğlu: Yeşil Çevre'de taviz yok!

Vali Karaloğlu: "Bu yatırımlarımız sayesinde, bölgede bulunan sanayicimizin hem ilave talepleri karşılanacak, hem de burada bulunan konutlardan gelecek olan atık su talepleri karşılanmış olacak." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gürsu da bulunan 'Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu' olağan toplantısına katıldı. Çevre konusunda çok hassas davrandıklarını belirten Vali Karaloğlu: "Bugün 'Yeşil Çevre' ile alakalı rutin toplantımızı gerçekleştirdik. Bazı maddelerimiz vardı ve onları görüştük. Debilerle ilgili kararlar alındı. Arıtma tesisimizde 50 bin metre küpten, 150 bin metre küp'e kapasiteyi artıracak olan yeni yatırımlarımızı görüştük. Bu yatırım inşaatımızın %50'si tamamlanmış durumda. İnşallah haziran ayına kadar arıtma tesisimizde ki kapasite artırımımız tamamlanmış olacak. Bu yatırımlarımız sayesinde bölgede bulunan sanayicimizin hem ilave talepleri karşılanacak hem de burada bulunan konutlardan gelecek olan atık su talepleri karşılanmış olacak. Kentin doğusunda önemli bir sorunu gidermiş olacağız. Şu an itibariyle yatırım gayet iyi gidiyor ve temmuz ayında da hizmete girmiş olacak." dedi. 


Toplantının ardından, baretini ve çizmesini giyen Vali Karaloğlu, yapılmakta olan artıma tesisi inşaatını bizzat sahaya inerek denetledi. Cuma namazını da Gürsu ilçesinde kılarak, vatandaşın hatırını soran Vali Karaloğlu'na, Gürsulu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 


Mücadele Gazetesi