29 / 04 / 2024

Münir Özkök kimdir?

Münir Özkök kimdir?

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olan Münir Özkök kimdir? Münir Özkök, Mar Yapı ile hangi projeleri hayata geçirdi? Mar Yapı'nın yeni projeleri nelerdir? İşte yanıtı...



Münir Özkök kimdir?

Münir Özkök, Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı. Çocukken babasının Marputçular Çarşısı'ndaki manifatura dükkânında çalışan Münir Özkök daha sonra 1967 yılında abisiyle beraber Kapalıçarşı'da ufak bir kuyumcu dükkanı açtı. 


1983 yılında imalat yapmaya karar veren Özkök, Çemberlitaş'ta altın takı imalatı yapmak için iki-üç makinelik ve 20 kişilik küçük bir atölye kurdu. 


Midas Hediyelik Eşya Sanayi ve Ticaret Aş.’yi bu şekilde kurumsallaştırdı. Münir Özkök, 2000'li yılların başında Artaş İnşaat'ın sahibi Süleyman Çetinsaya ile birlikte gayrimenkul sektörüne adım attı. Birlikte Özsaya İnşaatı kurdu. Özkök ve Çetinsaya, 2006'da ortaklıklarını bitirdi ve aynı yıl içinde Özkök, Mar Yapı’yı kurdu. 


Münir Özkök daha sonra hidroelektrik santralleri kurmaya başladı ve bu projeler için de Maraş Enerji adıyla bir şirket kurdu. 


Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, gayrimenkul sektörünün 2013 yılındaki durumu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:


Kentsel dönüşüm projeleri inşaat sektöründe yeni alanlar açtı. Eğer kentsel dönüşüm planlı bir şekilde yapılır ve önümüzdeki 10 yıl içinde hızlı bir şekilde ilerlerse sektöre ciddi bir ivme kazandıracaktır. Yabancıya yapılacak mülk satışı ile ilgili gerçekleşen düzenlemeler sektörde satışların ve istihdamın artmasını sağlayacaktır.


Sermaye Piyasası Kanun Tasarısı'ndan maketten konut satışlarında SPK iznini öngören hükmün çıkartılması gayrimenkul sektörü açısından olumlu bir gelişmedir. Konut satışlarındaki KDV artışı ile ilgili düzenleme çalışmalarının da bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu durum sektörün oyuncularının yatırım planları ve yeni projelerin oluşturulması açısından önem taşımaktadır.


Hayata geçirilecek yeni projeler ve kentsel dönüşümle birlikte yeniden yapılandırılacak binalar sayesinde sektör hem ivme kazanacak, hem de istihdam ve yan sektörlere katkı sağlayacaktır.


Mar Yapı

Mar Yapı; 2006 yılında kuruldu. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök’tür. Gayrimenkul proje çalışmalarına devam eden Mar Yapı, doğaya fayda sağlayabilecek projeler hayata geçirmektedir. 


Firma son olarak Bayramoğlu’nda inşa edilirken yarım kalan bir projeyi 2013 Haziran ayında devraldı ve çalışmalarına devam etti. 


Mar Yapı projeleri

Güneşli Konutları,

G Plus, 

Tri G, 

Ala,

G Marin, 

Kızılburun.



Mar Yapı Bayramoğlu’nu ikinci yatırım üssü yaptı!
Münir Özkök: Bodrum’a 100 milyon dolarlık üç proje geliyor!



Geri Dön