29 / 04 / 2024

Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

Murat Atay, Türk bankacı ve Garanti BBVA'da Genel Müdür Yardımcısı ve Kredi Riski Yönetimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Peki, Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?



Murat Atay, Türk bankacı ve Garanti BBVA'da Genel Müdür Yardımcısı ve Kredi Riski Yönetimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Atay, bankacılık sektöründe 29 yıllık deneyime sahip bir uzmandır.

Atay, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlamıştır. Ardından, finans alanında yüksek lisans derecesi almak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmiş ve Southern Illinois Üniversitesi'nden mezun olmuştur.

Kariyerine, 1992 yılında Türkiye Garanti Bankası'nda kredi analisti olarak başlayan Atay, daha sonra kredi risk yönetimi, portföy yönetimi, risk yönetimi, hazine, yatırım bankacılığı ve özel bankacılık gibi birçok farklı alanda görevler almıştır. Garanti BBVA bünyesinde sırasıyla Kredi Riski Yönetim Müdürü, Kredi Riski Yönetim Başkan Yardımcısı ve Kredi Riski Yönetimi Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca bankanın kurumsal yönetim çalışmalarına liderlik etmiş ve risk yönetimi konusunda birçok inovatif projeye imza atmıştır.

Murat Atay, ayrıca Türkiye Bankalar Birliği'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Risk Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı'dır.


Geri Dön