29 / 04 / 2024

Murat Aysan; Faiz düştü, kredi talebi arttı!

Murat Aysan; Faiz düştü, kredi talebi arttı!

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, yeni faiz oranları ile birlikte önemli miktarda kredi transferi talebi aldıklarını söyledi



Deutsche Bank ile Doğan Grubu'nun ortaklığında kurulan konut finansmanı şirketi DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, yeni faiz oranları ile birlikte önemli miktarda kredi transferi talebi aldıklarını belirterek, "Yeni faiz oranları ile birlikte önemli miktarda kredi transferi talebi alıyoruz. Son 2 gündür aldığımız başvuruların yüzde 40-45'i kredi transferiyle ilgili. Bu da sektörde bugüne kadar verilmiş kredilerin yeniden yapılandırılması anlamına geliyor. Bu konu önümüzdeki dönemde oldukça gündemde olacak bir konu gibi gözüküyor" dedi.

14 Ağustos itibariyle konut kredisi büyüklüğünün 38.8 milyar lira olduğunu bildiren Aysan, bu rakamın çok rahatlıkla yıl sonunda 43-45 milyar lira aralığına gelebileceğini, hatta 50 milyar liraya ulaşabileceğini öngördüklerini söyledi.

Aysan, "Gayrimenkulde Ağustos en yavaş aydır. Ancak bu sene Ağustos'ta web sitemizdeki günlük ziyaretçi sayısının 2 binden bine düşeceğini tahmin ederken 3 bine yaklaştı. Yüz yüze görüştüğümüz müşteri sayısı geçen sene Ağustos ayında 45- 50 kişiyken şimdi 100- 150 kişiyi buluyor. Günlük başvuru rakamları da 10- 15'ten 20- 25'e çıktı. Bu Eylül, Ekim ve Kasım'ın konut finansmanı açısından çok iyi geçeceğini gösteriyor" diye konuştu.
Vatan


Geri Dön