30 / 04 / 2024

Murat Dedeman yaşamını yitirdi!

Murat Dedeman yaşamını yitirdi!

Ünlü iş adamı Murat Dedeman geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası enfeksiyon kapması nedeniyle hayatını kaybetti. Peki Murat Dedeman kimdir? 



Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman yaşında yaşamını yitirdi.Dedeman, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tutuluyordu.

Kayserili iş adamı Murat Dedeman 1951 yılında Ankara'da doğdu. TED  Ankara  Koleji'nde eğitim gören Dedeman, Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından Murat Dedeman, babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında iş hayatına başladı. Murat Dedeman 1992 yılından bu yana Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yapmaktaydı.  

Murat Dedeman, TUGEV, SKAL, TUROB, TUSIAD, Umut Vakfı Kurucu Mütevellisi olmanın yanı sıra Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, TABA gibi sosyal, sportif, kültürel, mesleki dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyeliklerine sahipti. Ayrıca, Dedeman 6 Nisan 2007'de Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Dedeman'ın hobileri arasında tenis doğa sporları ve kayak yer alıyor. Ayrıca Murat Dedeman bir süre Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı yapmıştır.

Murat Dedeman 1980 yılında Şanver Hanım ile evlenmiş ancak 2004 yılında evliliği son buldu. Dedeman'ın bu evlilikten Rıfat ve Banu isimlerinde iki evladı vardır. Daha sonra Dedeman, 6 sene Ukrayna asıllı Olga Shylova ile bir birliktelik yaşadı. Bu birlikteliğindende 2010 doğumlu Sofia Satin isminde bir kızı vardır. Murat Dedeman 2018 yılında sahibi olduğu Gayrettepe'deki Dedeman Otel'de Sevda Zengin ile evlenmiştir. 


Geri Dön