Kim Kimdir?

Murat Gigin kimdir, kaç yaşında? Hangi görevlerde bulundu?

Akmerkez Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Gigin kimdir, kaç yaşında? Hangi görevlerde bulundu? Bu kapsamda Murat Gigin kimdir, kaç yaşında?  Hangi görevlerde bulundu?'' soruları araştırılıyor

Akmerkez Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Murat Gigin'in kim olduğu merak ediliyor. Bu kapsamda Murat Gigin kimdir, kaç yaşında?  Hangi görevlerde bulundu?'' soruları araştırılıyor. Murat Gigin kimdir? İşte Murat Gigin biyogrofisi...

MURAT GİGİN KİMDİR?

1952 İstanbul doğumlu Murat Gigin, lisans eğitimini University of Bradford’da İnşaat ve Yapı Mühendisliği Bölümü’nde 1974 yılında, yüksek lisans eğitimini University of London Makine Mühendisliği Bölümü’nde 1975 yılında tamamlamış, 1976 yılında ise University College London’dan Okyanus Mühendisi diploması almıştır.

MURAT GİGİN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Gigin, Tekfen İnşaat’taki kariyerine 1977 yılında Kuveyt şantiyelerinde inşaat mühendisi olarak başlamış, 1983’te İstanbul merkeze dönerek 1986 yılına kadar İş Geliştirme Bölümü’nde ve çeşitli uluslararası projelerde koordinatör olarak çalışmıştır.

1986 yılında Tekfen İnşaat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Gigin, 1988-1998 yılları arasında Tekfen İnşaat Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş ve 2000 yılına kadar Tekfen Taahhüt Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 1998- 2015 yılları arasında Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Murat Gigin, 7 Mayıs 2015 tarihinde Tekfen Holding Yönetim Kurulu tarafından Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmiştir.

25 Mart 2021 tarihi itibarıyla Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevine devam etmektedir. Murat Gigin, 1998 yılından bu yana Viem Ticari ve Sanayi Yatırımları Ltd. Şti. grup şirketlerinde (Tekzen Ticaret ve Yatırım A.Ş., Agromak Makine İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Viem İletişim Yayıncılık Reklam Turizm Hizmetleri Yatırım Ticaret A.Ş., Ekozey Ekolojik ve Organik Tarım Gıda Hayvancılık ve Turizm Taşımacılık İthalat İhracat İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., İmbroz Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., Galipoli Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., ENAT Endüstriyel Ağaç Tarımı Sanayi ve Ticaret A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza, Zen Enerji A.Ş. ve Salda Enerji A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Geçmişte çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yapan Gigin, 1995-1996 yılları arasında Dünya Boru Hatları ve Offshore Müteahhitleri Birliği’nin (IPLOCA) Başkanlığını yürütmüş olup halen TEMA Vakfı Mütevelliler Kurulu Üyesidir. ZMD - Zincir Mağazalar Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, TAMPF - Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu, EDRA (European DIY - Retail Association) ve GHIN (Global Home Improvement Network)’de Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürütmüştür.

Raif Ali Dinçkök kimdir, kaç yaşında?