Kent Haberleri

Murat Kurum: 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Depremden etkilenen illerimizden 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldığını söyledi.Düzenlenen toplantıdan sonra önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır’daki çalışmalarla kentin yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Diyarbakır’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şehirde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıdan sonra önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır’daki çalışmalarla kentin yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.

1 MİLYON 760 BİN BİNADA İNCELEME YAPILDI

Depremden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis’te toplam 1 milyon 760 bin binada hasar tespit çalışmalarının yapıldığını kaydeden Bakan Murat Kurum, hasar tespit çalışmalarında sona geldiklerini belirterek, 5 şehirden olan Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis’te tespitlerin tamamlandığını söyledi.

Yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldığını söyleyen Bakan Murat Kurum, içinde 820 bin 302 bağımsız bölümden meydana gelen 279 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını söyledi.

Açıklamasında Diyarbakır’da 25 bin 97 bağımsız bölümden meydana gelen 6 bin 652 binanın yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, diğer şehirlerde de hasar tespit çalışmaların yüzde 90’ını tamamladıklarını söyledi.

Açıklamasında önümüzdeki birkaç gün içinde hasar tespit çalışmalarını tamamlayıp süreci bitirmiş olacaklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, "Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde 11 ilimizde eş zamanlı olarak yürütüyor olacağız.” dedi.

“27 BİN 253 KONUTUN YAPIMI FİİLEN BAŞLADI”

Diyarbakır’da 21 bin konutun yapımının planlandığını dile getiren Bakan Murat Kurum, mikro bölgeleme çalışması yaptıkları alanlarda yapım sürecini başlattıklarını söyleyerek, Diyarbakır’da 18 bin konut ve 3 bin köy konutu olmak üzere toplamda 21 bin konutunun yapımını planladıklarını söyledi.

Açıklamasında yapılacak yerleri istişare ettiklerini belirten Bakan Murat Kurum, "Uzman ekipler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile beraber bir master plan çerçevesi içinde Diyarbakır’ın kültür ve ruhunu bu plana yansıtacağız. Toplamda 27 bin 253 konutun sahada fiilen yapımına başlamış olduk" dedi.

Açıklamasında önümüzdeki günlerde 309 bin konutun yapımını başlatmış olacaklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, bu sürecin 11 şehirde eş zamanlı olarak yürütüleceğini kaydetti.
 

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Prof. Dr. Ahmet Ercan o bölgeyi uyardı: 6.2 ile 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Son dakika!

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!