28 / 04 / 2024

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

İBB  Başkan adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında İstanbul projelerini tek tek sıralayarak, TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projeleri için müjdeyi açıkladı.



CNN Türk'te katıldığı "Yerel Seçim Özel" programında gazeteciler Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Kurum, İstanbul projelerini sıralayarak,  TOKİ  Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projeleri için müdjeyi verdi. 

650 BİN KONUT ACİL DÖNÜŞMELİ 

İstanbul'da yapılması planlanan 650 bin konutla ilgili konuşan Kurum, "İstanbul'umuz bir deprem şehri. Olası bir depremde buradaki 7,5 milyon konutun 1,5 milyonunun riskli olduğunu, acil olarak da dönüşmesi gereken 600 bin konut olduğunu bilim insanlarımız söylüyor." diye konuştu.

Kurum, 6 Şubat'taki depremleri hatırlatarak, olası bir depremi İstanbul'un hazır olarak beklemesi gerektiğini kaydetti. Yapılacak 650 bin konutun planlamasıyla ilgili de Kurum, "115 bin konut yapacağız dediler, yaptıkları sadece yüzde 5'i. Ben 650 bin konut yapacağım ve sözünü tutan bir kişi olarak söylüyorum bunu.

1 Nisan sabahı İstanbul'un 39 ilçesinde bu anlayışla çalışacağız. Bu motivasyonla vatandaşımızla el ele vereceğiz ve İstanbul'u afetlere karşı dirençli hale getireceğiz. İstiyoruz ki tek bir riskli yapı kalmasın, annelerimiz, babalarımız, evlatlarımız acı çekmesin." dedi.

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

TUZLA VE MALTEPE İÇİN 100 BİN TOKİ KONUT MÜJDESİ

Tuzla'da 2019'da başlayan TOKİ projeleriyle ilgilide müjdeyi veren Kurum, Türkiye'nin farklı illerinde tamamlanan TOKİ projelerine vurgu yaparak, bugüne kadar İstanbul'da sosyal konut anlamında 70 bin konutu bitirdiklerini ve teslime ettiklerini açıkladı.

Kurum: ''Biz 50 bin sosyal konut açıkladık, konutlarımızı yaptık, vatandaşlarımıza teslim ettik. 100 bin sosyal konut açıkladık ve 100 bin sosyal konutta 5157 tanesini de 'Tuzla'da konutlarımızı vatandaşlarımıza yapıp teslim edeceğiz' dedik. Bunun sözünü verdik ve 11 ilimizdeki sıkıntılara rağmen Tuzla ve Maltepe'de sosyal konutlarla ilgili çalışmalarımızı başlattık. 5157 konutun bir kısmı tamamlandı, bir kısmının da şantiyesi devam ediyor."dedi.

 Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

YAP-İŞLET DEVRET MODELİ!

Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Toplantısı"nda açıkladığı projelerin tanıtımıyla ilgili de şunları kaydetti: "Dün lansmanını yaptığımız projelerin toplam maliyeti 56 milyar dolar. Yaklaşık 1 trilyon 600 milyar ediyor.

Sizin mevcut bugünkü bütçeniz, büyükşehir bütçesi 212 milyar lira. Bunu iki katına çıkarırsanız 400 milyar olur, 5 yılda 2 trilyon ediyor. Bunun hepsi yatırım bütçesi değil. Ne yapacağız? Dış kaynak kullanacağız.

Yap-işlet-devret modelleriyle vereceğiz. Birçok hat burada kendi kendini karşılayabilecek hatlar. Yolcu sayısına baktığınızda geri dönüşü 8-10 yıl alan hatlar var. Bugün özel sektöre deseniz ki 'Ben bu hatla ihaleye çıkıyorum', zaten gelir kendisi girer, kendi kaynağını kullanır." ifadelerine yer verdi.

İstanbul'a dair projelerini sıralayan Kurum, "İlk temel atmamızı da inşallah Silahtarağa projesine yapacağız ve orada yaprakların değil milletimizin alkışladığı, milletimizin coşku içerisinde orada Haliç'in, altın boynuzumuzun korunduğu projenin de temelini inşallah sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla yapıyor olacağız."  diyerek projelerini sıraladı.

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

Geri Dön