16 / 05 / 2024

Murat Kurum: Kentler merkezde dikey büyümeli!

Murat Kurum: Kentler merkezde dikey büyümeli!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bugüne kadar ürettiği tüm projelerle Türkiye"ye modern şehircilik anlayışını getirdiklerini ve piyasalarda güçlü bir marka değeriyle kurumsal bir yapıya sahip olduklarını dile getirdi



Bugüne kadar ürettiği tüm projelerle Türkiye"ye modern şehircilik anlayışını getirdiklerini Belirterek sözlerine başlayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, piyasalarda güçlü bir marka değerine ve kurumsal bir yapıya sahip olduklarını dile getirdi.
TOKİ ile sürekli işbirliği içinde olduklarının altını çizerek sözlerine devam eden Kurum, kapsamlı bir kentsel dönüşümün birden fazla unsurunun söz konusu olduğuna değindi. Bu ayakları ˜yasal, finansal ve planlamaya yönelik boyutlar" olarak değerlendiren Kurum, œAma temel ihtiyaç iradedir. Tüm bu ayakların ilgili kurumların koordinasyonuyla güçlü bir planlama çerçeves inde yürütülmesi gerekmektedir diye konutu.

Projelerin yürütülebilmesi için finansmanın çok önemli bir yer tutuğunu kaydeden Kurum, œİşin başında finansmanının çözülmesi hayati önem taşımaktadır. Ayrıca şehir merkezlerinde emsaller yüksek tutularak dikey, şehre yakın bölgelerde ise yatay bir şehirleşme anlayışı ile hareket edilmeli ve planlamalar bu doğrultuda gerçekleştirilmelidir diyerek sözlerini bitirdi.

Murat Kurum"un dönüşüm formülü:
1- Kentsel dönüşümün yasal, finansal ve planlamaya yönelik boyutlarına dikkat edilmeli.
2- Temel ihtiyaç iradedir. İlgili kurumların koordinasyonuyla güçlü bir planlama çerçeves inde işler yürütülmeli.
3- şžehir merkezlerinde emsaller yüksek tutularak dikey, şehre yakın bölgelerde ise yatay bir şehirleşme anlayışı ile hareket edilmeli.


Geri Dön