29 / 04 / 2024

Murat Kurum seçim sonrasına KİPTAŞ için tarih verdi: Taksitler 5 bin 833 TL, başvurular 15 Nisan!

Murat Kurum seçim sonrasına KİPTAŞ için tarih verdi: Taksitler 5 bin 833 TL, başvurular 15 Nisan!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, gerçekleştirdiği toplantıda aylık 5 bin 833 TL taksitle kentsel dönüşüm müjdesi verdi. Söz konusu proje için başvurular 15 Nisan itibarıyla kabul edilecek...



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul'da 'Risksiz İstanbul' başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi.

Söz konusu toplantıda afetlere yönelik çalışmalarını anlatan Murat Kurum mega kent İstanbul'un artık sevgiye, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, afetlere dirençli, risksiz İstanbul toplantısı için bir arada olduklarını söyledi.

"İSTANBUL ARTIK ÇARESİZ DEĞİLDİR"

Yaptığı açıklamada mevcut yönetimin her alanda başarısız olduğunu dile getiren Murat Kurum, "İstanbullular bu başarısız senelerden sonra artık çaresiz değil. Tek dileğimiz İstanbul'un mutluluğudur. Bugün Türkiye'nin coğrafyasının yüzde 66'lık bölümü deprem riski altındadır. Büyüklüğü 6 ve üzeri olan 60'a yakın deprem yaşadık. 130 bine yakın canımızı bu depremler sebebiyle toprağa verdik. Büyük Marmara depreminde 18 bin canımızı yitirdik. Bu afetlerden sonra herkesin gündeminde İstanbul'un deprem gerçeği var. Olası İstanbul depremi bir milli güvenlik sorunu olacaktır." dedi.

Murat Kurum seçim sonrasına KİPTAŞ için tarih verdi: Taksitler 5 bin 833 TL, başvurular 15 Nisan!

"650 BİN YENİ KONUT İNŞA EDECEĞİZ"

Yaptığı açıklamada Marmara bölgesini bir bütün olarak olarak düşüneceklerini dile getiren Murat Kurum, "Projelerimizi, geleneksel ve yatay mimariyi merkeze alarak çizeceğiz. Mevcut yeşil alanları, donatı alanlarımızı da artıracağız. Mega kent İstanbul’da klasik planlamayı değil, sizlere nefes aldıracak, yeni imkânlar sağlayacak sürdürülebilir planlama ilkelerini hayata geçireceğiz. 5 senede İstanbul'daki 39 ilçede; yatay mimari ekseninde tam 650 bin yeni konut inşa edeceğiz. Yeni güvenli, huzurlu yuvaların 300 bin tanesini KİPTAŞ eliyle yapacağız." dedi.

BAŞVURULAR 15 NİSAN'DA BAŞLAYACAK

“Yarısı Büyükşehir’den diyerek” konutunu KİPTAŞ’la dönüştürenlere 700 bin Türk Lirası hibe destek vereceklerini dile getiren Murat Kurum 700 bin TL de kredi desteği vereceklerini söyledi. Vatandaşların ödemelerinin konutun bitiş tarihinde başlayacağını kaydeden Murat Kurum şunları söyledi: "İlk sene faizsiz sabit taksitlerle yalnızca 5 bin 833 TL'den başlayan taksitlerle ödenecek. Bununla da kalmayacak, tam 100 bin TL de taşınma yardımı vereceğiz. Kampanyanın onay süreçlerini de hızlandıracağız ve 15 Nisan tarihinde de başvuruları almaya başlayacağız."


"18 AYDA TESLİM EDECEĞİZ"

Açıklamasında hızlı bir biçimde sahaya gönderecekleri uzmanlarla; mega kent İstanbul’un her yerinde tespit ve değerlendirmeleri vatandaşlarla beraber yapacaklarını dile getiren Murat Kurum, olumlu sonuçlanmış olan başvuruların sözleşme, proje ve ruhsat işlemlerini de yine çok kısa zamanda tamamlayacaklarını ve İstanbullulara yeni yuvalarını 18 ayda teslim edeceklerini söyledi.

 

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Hane geliri 100 bin TL olanlar bile artık takasla yeni otomobil alabiliyor!


Geri Dön