11 / 09 / 2024

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un depreme hazırlığı için görüştü! 

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un depreme hazırlığı için görüştü! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un depreme hazırlığı için görüştü. İşte detaylar... 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşme yaptı.

Murat Kurum, Bakanlıkta gerçekleşen kabulün ardından açıklama yaptı. Resmi X sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir paylaşım yapan Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı: 

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu bakanlığımızda kabul ettik. Bakanlık olarak çok önemsediğimiz İstanbul'umuzun depreme hazırlığı kapsamında kentsel dönüşüm ile İstanbul ve Boğaz'ın doğal zenginliğinin korunması konularında görüş alışverişinde bulunduk. Yerel yönetimlerle istişarelerimiz devam edecek."

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul un depreme hazırlığı için görüştü! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da https://x.com/ekrem_imamoglu resmi X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve şu ifadelere yer verdi: 

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile İstanbul’un bakanlığın görev alanındaki konuları üzerine yararlı ve verimli bir görüşme yaptık."

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul un depreme hazırlığı için görüştü! 

Mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hem Belediye tarafından hem de Bakanlık tarafından hızlandırıldı. Bakanlık Yarısı Bizden Kampanyası'nı, İBB de İstanbul Yenileniyor kampanyasını sürdürüyor. Bakan Murat Kurum, geçtiğimiz haftalarda  Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili bir açıklama yapmış ve yeni dönemin başladığına dikkat çekmişti. 

Kurum, söz konusu açıklamasında artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlaması olmadığının altını çizen Murat Kurum, şunları söyledi:

"Yarısı Bizden'de vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak. Ama bina bazında ama ada bazında bu projeleri sürdüreceğiz. Yeni inşa edilecek projelerde, otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında bırakıyoruz. Hiçbir kardeşimizin hak kaybı yaşamasına izin vermeyeceğiz."

Kurum, konu ile ilgili olarak "Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda, yüklenici firmalarımız için de bir iyileştirme yapıyoruz. İşe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unu hemen ödüyoruz. İşi hızlandırıyoruz. İnşallah bu aldığımız kararlarla birlikte hem Yarısı Bizden kampanyamız daha da hızlanacak hem de alan bazlı dönüşümlerle birlikte, belediyelerimizle bu süreci daha da kararlı bir şekilde yürüteceğiz ve inşallah İstanbul'umuzu en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz" bilgilerini verdi.

Arsa mı, Altın mı? 

Ev almak isteyenler dikkat! Uzmanı açıkladı, bu ay, konut alımı için fırsat ayı mı?

Bakanlık duyurdu! Huzurevlerine yüzde 360 zam yapıldı...


 


Geri Dön